Το πιο ελκυστικό αισθητικά, προηγμένο τεχνολογικά και αποδοτικό Astra της ιστορίας, το οποίο αναμένεται να «κοντράρει» στα ίσια το VW Golf, παρουσίασε η γερμανική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα γενιά του μικρομεσαίου hatchback της Opel, θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η εμπορική πορεία στην αγορά.

Σχεδιαστικά, το αυτοκίνητο υιοθετεί κάποια στοιχεία από το πρωτότυπο Monza, έχοντας σαφώς πιο μοντέρνα και δυναμική εικόνα. Βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα D2XX και σε σχέση με την τωρινή γενιά, είναι ελαφρύτερο από 120 έως 200 κιλά, ανάλογα την έκδοση. Από πλευράς διαστάσεων, είναι πιο κοντό σε μήκος κατά πέντε πόντους (4,37 μέτρα) και σε ύψος κατά 2 πόντους (1,46μ.), με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2,66 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πρώτη φορά θα κατασκευάζεται εκτός Γερμανίας, με την συναρμολόγηση να γίνεται στις εγκαταστάσεις της Αγγλίας και την Πολωνίας. Επίσης, είναι το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας που κάνει χρήση της τεχνολογίας IntelliLux LED matrix για τα εμπρός φώτα. Πρόκειται για ένα άκρως αποδοτικό και προηγμένο σύστημα φωτισμού, το οποίο υπόσχεται εξαιρετική φωτεινότητα κατά τη νυχτερινή οδήγηση, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια.

Ο αεροδυναμικός συντελεστής του είναι στο 0,30 Cd, με την καμπίνα να είναι βελτιωμένη σε όλα τα σημεία. Οι σχεδιαστές έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στο εσωτερικό, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και άνετο περιβάλλον, με τους πίσω επιβάτες να έχουν ακόμα μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια τους.  

Όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ανώτερης ποιότητας, ενώ κάθε τμήμα είναι σχεδιασμένο με βάση την εργονομία και την πρακτικότητα. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας IntelliLink. Το σύστημα υποστηρίζει Android Auto και CarPlay, έχει δυνατότητα σύνδεσης με Wi-Fi hotspot 4G LTE και δεκάδες ακόμα εφαρμογές. Το κάθισμα του οδηγού και το τιμόνι διαθέτουν 18 ξεχωριστές ρυθμίσεις, ενώ προαιρετικά προσφέρεται λειτουργία μασάζ για τα εμπρός καθίσματα, θέρμανση και αερισμός.

Στον εξοπλισμό του νέου Astra, περιλαμβάνεται επίσης το ενεργό cruise control, τα συστήματα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning), ειδοποίησης τυφλού σημείου (Side Blind Spot Alert), αναγνώρισης σημάτων (Traffic Sign Assistant)μ υποβοήθησης παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και κάμερα οπισθοπορείας.

Η γκάμα των κινητήρων, αποτελείται από τον τρικύλινδρο 1.0 ECOTEC με τους 105 ίππους, τον 1.4 ECOTEC απόδοσης 145 ίππων και τον diesel 1.6 CDTI με τους 95 ίππους. Αργότερα, θα προστεθεί η ισχυρότερη έκδοση GSi και φυσικά η κορυφαία OPC.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης