Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα, στην έκθεση της Νέας Υόρκης, τη νέα γενιά του RAV4, ενός εκ των πιο εμπορικών SUV παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα «Toyota New Global Architecture», έχοντας πιο αιχμηρή και σπορ σχεδίαση. Οι έντονες γωνίες, η ιδιαίτερη μάσκα με πλέγμα, το τονισμένο πίσω τμήμα, τα φώτα LED, η διχρωμία του αμαξώματος, τα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών και οι χρωμιωμένες ποδιές δίνουν έναν μοντέρνο και πιο «άγριο» τόνο στο RAV4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαστάσεις του είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με το απερχόμενο RAV4, με το μήκος να φθάνει τα 4,6 μέτρα και το πλάτος να ξεπερνά το 1,85μ. Αυξημένο κατά 30 χλστ. είναι το μεταξόνιο, με την εταιρεία να κάνει λόγο για το πιο ευρύχωρο και άνετο εσωτερικό.

Η αισθητική της καμπίνας ακολουθεί το μοτίβο του μικρότερου CH-R. Οι Ιάπωνες έχουν δώσει έμφαση στην ποιότητα των υλικών και την εργονομία. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, τα καθίσματα είναι ολοκαίνουργια, ενώ το πακέτο τεχνολογιών περιλαμβάνει όλα τα συστήματα υποβοήθησης.

Η Toyota δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, αναφέροντας απλώς ότι το νέο RAV4 είναι το πιο ολοκληρωμένο SUV. Όσον αφορά στους κινητήρες, θα δούμε έναν δίλιτρο βενζίνης με άγνωστη μέχρι στιγμής απόδοση που συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο και ένα υβριδικό σύστημα με θερμικό κινητήρα 2,5 λίτρων. Νέο είναι το σύστημα τετρακίνησης, με το κέντρο βάρους να έχει χαμηλώσει προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς.

Στην Ευρώπη αναμένεται να λανσαριστεί στις αρχές του 2019. Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης