Λουκάς Παπαλάμπρος

Η σουηδική φίρμα έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη όσον αφορά στο καινούργιο μεσαίο SUV, που είδαμε για πρώτη φορά στην έκθεση της Γενεύης, τον περασμένο Μάρτιο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα γενιά του XC60 έχει αναβαθμιστεί ριζικά και αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων στην κατηγορία, ακολουθώντας την επιτυχημένη εμπορική πορεία του τωρινού μοντέλου. Θυμίζουμε ότι το XC60 είναι best seller στην κατηγορία των μεσαίων SUV σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις πωλήσεις του να φθάνουν το 2016 τον αριθμό ρεκόρ των 161.092 μονάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Senior Product Manager της Volvo, Hans Nilsson, πρόκειται για ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά και ασφαλή οχήματα. Βασίζεται στην πλατφόρμα Scalable Product Architecture (SPA) και υιοθετεί πολλά στοιχεία από το μεγαλύτερο XC90, όπως τη μάσκα με την όρθια γρίλια, τα φωτιστικά σώματα τύπου «σφυρί του Thor» εμπρός και τα όρθια φώτα πίσω.

Παρά την αύξηση των διαστάσεων, το βάρος είναι περιορισμένο, κάτι που ωφελεί τις επιδόσεις, την οικονομία καυσίμου και την οδική συμπεριφορά. Το εσωτερικό είναι εξαίσιο, με το «γλυπτό» ταμπλό, τα διακοσμητικά ξύλου και μετάλλου, τη μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών να αναδεικνύουν την κομψότητα, την τεχνολογική υπεροχή, την εργονομία και τη συνδεσιμότητα.

Εφοδιάζεται με όλα τα γνωστά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως εντοπισμού μεγάλων ζώων, αποφυγής εκτροπής από τον δρόμο και ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist και ακόμη τρία νέα καινοτόμα συστήματα ασφάλειας. Τα τελευταία έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχουν αυτόματη υποβοήθηση στο τιμόνι, που εκτείνεται από ήπιες διορθωτικές κινήσεις έως και ενεργή ανακατεύθυνση αν κριθεί απαραίτητο, προκειμένου ο οδηγός να αποφύγει επικείμενες συγκρούσεις.

Η γκάμα κινητήρων αποτελείται από τους τετρακύλινδρους βενζίνης και πετρελαίου της σειράς Drive-E, μεταξύ των οποίων τον 1.5 Turbo. Φυσικά, δεν θα λείπει η plug-in hybrid έκδοση. Τα επίπεδα εξοπλισμού θα είναι τρία (Momentum, Inscription και R-Design).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης