Στην έκθεση του Παρισιού, που ανοίγει τις πύλες της στις αρχές Οκτωβρίου, η Citroen θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο αποτελεί τον προπομπό του νέου πεντάθυρου hatchback της σειράς DS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Divine DS, εντυπωσιάζει με τη φουτουριστική σχεδίαση του και το σπορτίφ προφίλ. Οι έντονες γραμμές του αμαξώματος, το χαμηλό ύψος, η μεγάλη μάσκα με τα φώτα LED, οι κρυφές χειρολαβές των πίσω θυρών και η κεκλιμένη οροφή δίνουν την αίσθηση ενός μικρομεσαίου coupe με ιδιαίτερο χαρακτήρα.  

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το μυώδες πίσω τμήμα, το οποίο δεν έχει το κλασικό τζάμι αλλά χρησιμοποιεί μια κάμερα ώστε να βλέπει ο οδηγός τι συμβαίνει πίσω του από ένα ψηφιακό καθρέπτη-οθόνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον οίκο Swarovski, με τις επενδύσεις στην καμπίνα να περιλαμβάνουν υψηλής ποιότητα δέρμα, μετάξι και κρύσταλλα. Υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα με την κεντρική κονσόλα δαπέδου να διατρέχει όλο το μήκος του σαλονιού από εμπρός προς τα πίσω.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 1.6 THP κινητήρας του γαλλικού ομίλου, με την απόδοση να ξεπερνά τους 250 ίππους και την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρωτότυπο θα δοθούν στην έκθεση του Παρισιού, με τη Citroen να εξετάζει το ενδεχόμενο παραγωγής του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης