Επέκταση ανάκλησης για τα Opel Corsa και Adam

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014, 17:00
Επέκταση ανάκλησης για τα Opel Corsa και Adam

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της επείγουσας ανάκλησης 1.415 αυτοκίνητων παραγωγής 2014 (1.397 Corsa D και 18 Adam), η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αναφέρει ότι γίνεται επέκταση της ανάκλησης.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων Opel στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη ∆ιεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, επεκτείνει το πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων τύπου Corsa D και Adam που είχε ξεκινήσει στα τέλη του Σεπτεμβρίου

Η επέκταση της ανάκλησης αφορά επιπλέον 1.472 οχήματα, με αποτέλεσμα τα επηρεαζόμενα οχήματα να ανέρχονται σε 2.887 οχήματα (2.835 Corsa D και 52 Adam), παραγωγής 2014, εκ των οποίων τα 2.085 βρίσκονται στην κατοχή των καταναλωτών. Υπενθυμίζεται ότι στα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, ο ενδιάμεσος άξονας τιμονιού να μην λειτουργήσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και να σπάσει κατά την μετακίνηση του τιμονιού. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Στους ιδιοκτήτες των οχημάτων, που εμπλέκονται στην ανάκληση, θα αποσταλεί σχετική συστημένη επιστολή και επιπλέον θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι προληπτικοί έλεγχοι και, εάν απαιτηθεί, οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014, 17:00