Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στο πλαίσιο της επετείου για τα 35 χρόνια από την παρουσίαση της πρώτης M5, το τμήμα M Division της βαυαρικής φίρμας δημιούργησε μία εντυπωσιακή έκδοση της τελευταίας γενιάς του μοντέλου (F90).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η M5 Edition 35 Years θα παραχθεί σε μόλις 350 μονάδες.

Το αμάξωμα είναι βαμμένο στο γκρι μεταλλικό χρώμα Frozen Dark Grey II, εφοδιάζεται με ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών σε απόχρωση γκρι γραφίτη, ενώ πίσω από τους τροχούς βρίσκονται οι τεράστιοι δίσκοι της Brembo με τις μαύρες δαγκάνες.  

Οι μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, ο διαχύτης με τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης και οι κλασικοί αεροδυναμικοί καθρέπτες, ολοκληρώνουν την επιθετική εικόνα του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τμήμα εξατομίκευσης Individual ανέλαβε την αναβάθμισης της καμπίνας, τοποθετώντας δέρμα Merino σε μαύρη απόχρωση με μπεζ ραφές και carbon διακοσμητικά σε απόχρωση χρυσού.

Την κεντρική κονσόλα κοσμεί η πλακέτα με το λογότυπο M5 Edition 35 Jahre και τον αριθμό παραγωγής κάθε μονάδας.

Τα σπορ καθίσματα με λειτουργία μασάζ αγκαλιάζουν ιδανικά το σώμα, προσφέροντας τέλεια στήριξη σε οδηγό και συνοδηγό. Ο μοχλός του κιβωτίου ταχυτήτων φέρει τα χρώματα Μ και πίσω από το τιμόνι δεσπόζουν τα μεγάλα paddles. Στο κέντρο της κονσόλας είναι η οθόνη 10,3 ιντσών, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3΄΄ να προβάλλει όλες τις πληροφορίες.

Κάτω από μυώδες καπό της επετειακής M5 βρίσκεται ο V8 4,4 Twin Turbo κινητήρας απόδοσης 625 ίππων και 750 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων M Steptronic, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας (Efficient, Sport και Sport Plus).

Οι επιδόσεις είναι αντίστοιχες των supercar, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε 3,3 δευτερόλεπτα και τα 200 σε 10,8 δεύτερα.

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ωστόσο, όποιος επιθυμεί μπορεί να απενεργοποιήσει τον κόφτη, φθάνοντας τα 305 χλμ./ώρα.

Οι παραδόσεις της M5 Edition 35 Years στους τυχερούς πελάτες θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο, με την τιμή στις ΗΠΑ – θα διατεθούν 35 από τις 350 μονάδες – να ορίζεται στα 128.995 δολάρια.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης