Το τμήμα AMG της γερμανικής φίρμας περιποιήθηκε κατάλληλα το μεγάλο SUV της γερμανικής φίρμας, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο τη γκάμα των μοντέλων υψηλών επιδόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανανεωμένη GLE 450 AMG επιβάλλεται από την πρώτη στιγμή, χάρη στις μαύρες πεντάκτινες ζάντες 20 ιντσών, τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης και το επιθετικό bodykit. H αερανάρτηση AIRMATIC με τα αμορτισέρ μεταβλητής απόσβεσης ADS Plus και τα δύο προγράμματα λειτουργίας (Sport και Sport Plus) περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό.

Το σπορ μοτίβο ακολουθείται και στο εσωτερικό, με τον ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων, το δερμάτινο nappa σπορ τιμόνι, τα carbon και μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά, τα ανοξείδωτα πεντάλ και τα δερμάτινα καθίσματα να κάνουν τη διαφορά. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα άνεσης και ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V6 3.0 biturbo κινητήρας, απόδοσης 367 ίππων και 520 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 9G TRONIC και μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC που κατανέμει τη διαθέσιμη ροπή κατά 40:60. Παρά τον όγκο της, η GLE 450 AMG επιταχύνει στα 0-100 χλμ/ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Η Mercedes-AMG κάνει λόγο για ένα SUV που θυμίζει περισσότερο sport sedan στον δρόμο, με τον ήχο των σπορ εξατμίσεων να δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση συγκίνησης κατά την οδήγηση. Το σύστημα διεύθυνσης Sports Direct-Steer εγγυάται μια πιο δυναμική εμπειρία στον οδηγό, ο οποίος έχει στη διάθεσή του πέντε προγράμματα λειτουργίας ( Individual, Comfort, Slippery, Sport και Sport Plus).

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης