Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Για 18η συνεχή χρονιά η SKODA ήταν χορηγός στο διασημότερο ποδηλατικό αγώνα στον κόσμο. Όταν γίνεται το Tour de France οι προβολείς στρέφονται στη Γαλλία ενώ οι Γάλλοι που είναι λάτρεις της ποδηλασίας παίρνουν ένα μέρος από την άδειά τους προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά το δύσκολο και εξαντλητικό για τους ποδηλάτες αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος έγινε το Tour de France 2021 και η Skoda που βρίσκεται πάντα στο πλευρό της διοργάνωσης διέθεσε τα ολοκαίνουρια ENYAQ iV. Ένα από αυτά ήταν και ο επίσημος πλοηγός σε έναν αγώνα που διήρκεσε τρεις εβδομάδες , είχε 21 ετάπ και οι ποδηλάτες-όσοι άντεξαν-  έκαναν συνολικά  3.414 χιλιόμετρα. 

Ο τερματισμός του Tour de France 2021 έγινε στη Λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων, στο κέντρο του Παρισιού, πίσω από ένα εντυπωσιακό – και αθόρυβο – κόκκινο SKODA ENYAQ iV. 
Η SKODA AUTO είναι ο κύριος συνεργάτης του Tour de France από το 2004, παρέχοντας το επίσημο όχημα του αγώνα για 18η συνεχή φορά.

Το περσινό ντεμπούτο του ENYAQ iV, λίγες μόλις μέρες μετά το παγκόσμιο λανσάρισμά του, σηματοδότησε την πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα που ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αναλάμβανε ρόλο πλοηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σλοβένος ο νικητής του Tour de France 2021

Ο πρώτος αγώνας έγινε πριν από 108 χρόνια. O περσινός νικητής ήταν ο Σλοβένος Ταντέι Πόγκακαρ, που σε ηλικία 21 ετών αναδείχθηκε το 2020 ο νεαρότερος νικητής στην ιστορία του αγώνα.
Ο ίδιος αθλητής φέτος επανέλαβε τον θρίαμβό του!  

Κέρδισε τον αγώνα, ανέβηκε και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και σήκωσε το διάφανο κρυστάλλινο έπαθλο που είναι από γνήσιο κρύσταλλο Βοημίας. Τα κρυστάλλινα έπαθλα σχεδιάζει ειδικά για το Tour de France η SKODA Design, από το 2011. 

Τα εφετινά τρόπαια ήταν εμπνευσμένα από τη φύση, με μοτίβα που θύμιζαν φυτά και λουλούδια.
Ήταν ταυτόχρονα ένα μήνυμα από την Skoda Auto για την αειφορία και το περιβάλλον  καθώς για τη SKODA η ποδηλασία αντιπροσωπεύει τη φύση, την οικολογία, την καθαρή ενέργεια. 

Τα κρυστάλλινα κύπελλα έχουν ύψος 60 εκατοστών και ζυγίζουν τέσσερα κιλά. Κατασκευάζονται από το περίφημο κρύσταλλο Βοημίας, σε πράσινη και κίτρινη απόχρωση και επικοινωνούν τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της SKODA, που έντεχνα συνδυάζει κρυσταλλικές δομές με ακμές και γωνίες. 
Η Skoda για το φετινό αγώνα διέθεσε έναν στόλο από 250 αυτοκίνητα, στην πλειοψηφία τους ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά που κάλυψαν στο σύνολο μια απόσταση 2.000.000 χιλιομέτρων!
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης