Πριν περίπου δύο χρόνια, η VW αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού VW e-up! καθώς η ζήτηση ήταν τεράστια και ο χρόνος παράδοσης ξεπερνούσε τους 16 μήνες. Παράλληλα η χαμηλή τιμή του δεν προσέφερε στην αυτοκινητοβιομηχανία τα κέρδη που ήθελε με αποτέλεσμα τη θέση του να λάβουν ακριβότερα εξηλεκτρισμένα μοντέλα.

Πλέον όμως είναι τόσο υψηλή η ζήτηση για μικρά και οικονομικά ηλεκτρικά μοντέλα που η VW αποφάσισε να επαναφέρει το e-up! ως μία εναλλακτική στο ίδιας κατηγορία Dacia Spring που έχει ήδη δει τις μετοχές του να εκτοξεύονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φθηνότερο στην Ελλάδα από την Γερμανία
Το VW e-up! Κοστίζει στην Ελλάδα 24.680 ευρώ σε αντίθεση με την Γερμανία όπου η αρχική του τιμή ξεκινά από τα 26.895 ευρώ. Να θυμίσουμε πως αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» με επιδοτήσεις έως 8.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού έχει λήξει και αναμένεται από την κυβέρνηση η ανακοίνωση νέου. 

Με 83 ίππους και αυτονομία 250χλμ.:Ο ηλεκτροκινητήρας του e-up! αποδίδει 83 ίππους και 210 Nm ροπής καταφέρνοντας να κινήσει με μεγάλη αξιοπρέπεια το όχημα συνολικού βάρους 1.250 κιλών. Η επιτάχυνση 0-100 έρχεται σε κάτι λιγότερο από 12 δευτ. ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 130χλμ./ώρα. Από την άλλη, η μπαταρία των 33.2 kWh παρέχει αυτονομία έως και 250χλμ. ενώ για μία πλήρη φόρτιση ως το 100% με φορτιστή 2,3 kW σε οικιακή παροχή διαρκεί 16 ώρες και 12 λεπτά της ώρας. Με φορτιστή 7,2 kW απαιτούνται λίγο περισσότερο από δύο ώρες για φόρτιση ως το 80%.

Σταδιακά βλέπουμε πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν ποντάρουν στην πώληση λίγων και ακριβών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς η μερίδα της αγοράς που μπορεί να ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρή. Τα προσιτά ηλεκτρικά πόλης φαίνεται πως είναι μία πιο άμεση και καλή λύση για όλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης