Την επόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, η Volkswagen θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολυαναμενόμενο ID.3 ανήκει στην κατηγορία των compact hatchback και θα προσφέρεται με τρεις διαφορετικές μπαταρίες, εξασφαλίζοντας αυτονομία από 320 έως 550 χιλιόμετρα.

Η εμπορική του πορεία στη αγορά θα ξεκινήσει το 2020, με τα εργοστάσια της VW να είναι ήδη έτοιμα για την παραγωγή. Η τελική συναρμολόγηση του οχήματος θα γίνεται στη μονάδα του Zwickau, στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εξαρτήματα ωστόσο, θα έρχονται από διάφορες εγκαταστάσεις του ομίλου. Από τη μονάδα του Brunswick που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Γερμανίας θα προέρχονται οι μπαταρίες, τα συστήματα λογισμικού, τα φρένα, οι αναρτήσεις, το τιμόνι και οι άξονες.

Στο εργοστάσιο του Kassel θα κατασκευάζονται ορισμένα στοιχεία του ηλεκτροκινητήρα και της πλατφόρμας MEB, οι άξονες κίνησης σε αυτό του Wolfsburg, ο σκελετός του οχήματος στη μονάδα του Ανόβερου, ο ρότορας στο Salzgitter και το κιβώτιο ταχυτήτων στη μονάδα του Poznań στην Πολωνία.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης