Η νέα γενιά του μικρομεσαίου hatchback χαρακτηρίστηκε από την ίδια την εταιρεία ως το καλύτερο Astra στην ιστορία της φίρμας, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής στην Opel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσφέρεται με μια πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel, χωρητικότητας από 1.000 κ.εκ. έως 2.000 κ.εκ. και απόδοσης από 105 έως 200 ίππους. Την επόμενη χρονιά ωστόσο, αναμένεται να παρουσιαστεί μια νέα έκδοση, η οποία πιθανότητα φέρει την κωδική ονομασία GSi και θα τοποθετηθεί κάτω από το κορυφαίο OPC που θα δούμε αργότερα.

Οι μηχανικοί της Opel πραγματοποιούν αυτή την περίοδο τις δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου, με την πρεμιέρα να γίνεται εκτός απροόπτου, στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο. Πρόσφατα, το Astra GSi καταγράφηκε από τον φωτογραφικό φακό, έχοντας ελάχιστο καμουφλάζ. Διακρίνονται οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, οι μεγαλύτεροι αεραγωγοί και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό λογικό φέρει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του δίλιτρου turbo κινητήρα, με την απόδοση να αγγίζει τους 250 ίππους, όπως ακριβώς και το Ford Focus ST, που θα αποτελέσει τον άμεσο ανταγωνιστή.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης