Το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover/SUV της βρετανικής φίρμας είναι έτοιμο να κάνει την επίσημη εμφάνισή του στο ευρωπαϊκό κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, η Jaguar ξεκίνησε την παραγωγή του πρωτοποριακού μοντέλου, κάτι το οποίο σημαίνει ότι πλησιάζει η ώρα του λανσαρίσματος στις αγορές. Τα πρώτα αυτοκίνητα που θα περάσουν την πόρτα του εργοστασίου της Magna Steyr αναμένονται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων τους τελευταίους μήνες του έτους κι όχι το 2018, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Θυμίζουμε πως σημαντικό ρόλο στην παραγωγή της i-Pace διαδραματίζει η ομάδα της Magna Steyr, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην πραγματοποίηση του project. Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμη δεν έχουμε δει την τελική μορφή του αυτοκινήτου, αν και βασίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στο concept.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το I-Pace έχει σχεδιαστεί από μια λευκή κόλλα χαρτί, δεν θυμίζει καμία άλλη Jaguar που έχει παραχθεί έως τώρα, τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και τεχνολογιών. Η καμπίνα είναι πιο μοντέρνα και high-tech σε σχέση με αυτή της F-Pace, διαθέτει τα πλέον εξελιγμένα συστήματα και προσφέρει άριστους χώρους για τέσσερις επιβάτες.

Τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 400 ίππων και 700 Nm ροπής, με τις επιδόσεις να είναι εξαιρετικές. Η εταιρεία κάνει λόγο για 0-100 σε περίπου 4 δευτερόλεπτα, ωστόσο αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η αυτονομία. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, μπορεί να διανύσει περισσότερα από 500 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες, με μία φόρτιση.

Οι μπαταρίες χωρητικότητας 90kWh φορτίζονται σε ποσοστό 80% από σταθμό φόρτισης (DC), ισχύος 50kW, σε λιγότερο από 90 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμη και το μοντέλο ορόσημο στα ηλεκτρικά, το Tesla Model X 90D.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης