Στα τέλη του 2015 θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά η plug-in hybrid έκδοση του μεσαίου οικογενειακού μοντέλου της γερμανικής φίρμας, με τα διακριτικά GTE.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για επαναφορτιζόμενο υβριδικό αυτοκίνητο, το οποίο συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα  1.4 TSI και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που αντλεί ενέργεια από μπαταριές ιόντων λιθίου. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 218 ίππους και η ροπή τα 400 Nm, με την κίνηση να περνά στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα, η αυτονομία με πλήρως φορτισμένη μπαταρία φθάνει τα 1.000 χλμ., ενώ η κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 1,6 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα. Οι εκπομπές ρύπων βρίσκονται στα 45 γρ./χλμ., με τα 0-100 να έρχονται σε 8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 220 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθητικά, ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη στη ανασχεδιασμένη μάσκα, τα φώτα ημέρας σε σχήμα «C», τις ζάντες 17 ιντσών και τις μπλε δαγκάνες των φρένων. Στο εσωτερικό έχουν γίνει αλλαγές στον πίνακα οργάνων, τα καθίσματα έχουν επένδυση Sevilla και ο φωτισμός είναι σε μπλε απόχρωση, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει όλα τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του VW Group.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης