Ο όμιλος Renault επιβεβαίωσε ότι την επόμενη χρονιά θα παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο με το σήμα της Dacia.

H ρουμάνικη εταιρεία έχει εκτοξευτεί από τότε που πέρασε στα χέρια του γαλλικού group, κάνοντας συνεχόμενα ρεκόρ πωλήσεων. Μάλιστα, πέρυσι, παρέδωσε σε όλο τον κόσμο 736.570 νέα αυτοκίνητα, με τους πελάτες να εκτιμούν την εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής των μοντέλων, την αντοχή τους και την αξιοπιστία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνδυασμό με το υψηλό περιθώριο κέρδους των οχημάτων, η Dacia αποτελεί για το Renault Group ένα πολύ ισχυρό brand name. Οπότε, δεν αποτελεί έκπληξη η είσοδος ενός προσιτού ηλεκτρικού μοντέλου. 

Η εταιρεία δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με το όχημα, παρά μόνο ότι βρίσκεται στη διαδικασία της εξέλιξης, θα κάνει ντεμπούτο το 2021 και θα λανσαριστεί στην αγορά το αργότερο το 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λογικά, θα βασίζεται στο Renault City K-ZE που κυκλοφορεί στην Κίνα, έχει αυτονομία 270 χιλιομέτρων και ανήκει στα Urban City, δηλαδή στα συμπαγή αυτοκίνητα πόλης με περιπετειώδη χαρακτηριστικά.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης