Έπειτα από πενταετή εμπορική πορεία στην αγορά, ήρθε η ώρα της ανανέωσης για το μικρομεσαίo μοντέλο της τσεχικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Skoda φρέσκαρε τόσο την πεντάθυρη hatchback έκδοση του Rapid όσο και την τετράθυρη, τοποθετώντας νέους προφυλακτήρες, εμπρός φώτα τεχνολογίας bi-xenon με αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας, πίσω φώτα LED, μικρότερους προβολείς ομίχλης, νέα σχέδια ζαντών 15, 16 και 17 ιντσών.

Στο εσωτερικό, ανασχεδιάστηκε ο πίνακας οργάνων και οι αεραγωγοί, στις επιφάνειες υπάρχουν νέες επενδύσεις, με τους ανθρώπους της Skoda να δίνουν έμφαση στη συνδεσιμότητα. Νέο είναι το σύστημα πολυμέσων υποστηρίζοντας Android Auto, Apple Car Play, Mirror Link και Smartgate, διαθέτοντας θύρες USB για τους εμπρός και πίσω επιβάτες, καθώς και δυνατότητα δημιουργίας WLAN hotspot.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγαλύτερη αλλαγή έρχεται κάτω από το καπό, με τον τρικύλινδρο 1.0 TSI κινητήρα βενζίνης απόδοσης 95 και 110 ίππων να αντικαθιστά τον 1.2 TSI. Επίσης, υπάρχει ο 1.4 TSI με τους 125 ίππους, ο 1.4 TDI των 90 ίππων και ο 1.6 TDI απόδοσης 116 ίππων. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με start/stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

Τα ανανεωμένα Rapid και Rapid Spaceback θα κάνουν παγκόσμιο ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης, με το λανσάρισμα στην αγορά να ξεκινά αμέσως μετά.

Δείτε όλη την γκάμα της Skoda


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης