Έρχονται εκδόσεις NISMO για τα ηλεκτρικά της Nissan

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022, 13:30
Έρχονται εκδόσεις NISMO για τα ηλεκτρικά της Nissan

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο επικεφαλής της Nissan Ευρώπης δήλωσε πως σταδιακά τα ηλεκτρικά μοντέλα της Nissan θα αποκτούν βελτιωμένες εκδόσεις NISMO.

Όπως έχουμε δει και σε αρκετές ακόμα αυτοκινητοβιομηχανίες, η προσήλωση στην ηλεκτροκίνηση δεν συνεπάγεται και κατάργηση των βελτιωμένων και ειδικών εκδόσεων. Σε αυτή τη λογική στρέφεται πλέον και η Nissan η οποία έρχεται να διασφαλίσει το μέλλον της NISMO, προσαρμόζοντας την φυσικά στα νέα δεδομένα.

«Η NISMO είναι σημαντικό μέλος της οικογένειας μας και θέλουμε να το αναζωογονήσουμε, εντάσσοντας το στο ηλεκτρικό μέλλον της αυτοκίνησης». Αναφορικά με το τί να περιμένουμε από το συγκεκριμένο παρακλάδι βελτιώσεων, ο επικεφαλής της Nissan Ευρώπης Guilaume Cartier ανέφερε «Νέες αναρτήσεις αλλά και πιο δυνατά κινητήρια σύνολα είναι τα πρώτα που θα επιμελείται η NISMO. Στο νέο Ariya για παράδειγμα, η πρόκληση της βελτίωσης είναι διπλή, καθώς το μοντέλο ήδη διαθέτει μεγάλη μπαταρία και υψηλή ιπποδύναμη. Στοχεύουμε ακόμα πιο ψηλά κι ας είναι δυσκολότερο».

Οι λεπτομέρειες για το ποια αυτοκίνητα θα λάβουν τις ευλογίες της NISMO δεν είναι σαφείς, αλλά ο Cartier υπαινίχθηκε ότι όλα είναι πιθανά. Για παράδειγμα, έχει ήδη δημιουργηθεί μια έκδοση υψηλών επιδόσεων του LEAF, αλλά δεν προορίζεται να μπει στη γραμμή μαζικής παραγωγής.  Εάν βέβαια κρίνουμε και από το Juke NISMO, είμαστε σχεδόν σίγουροι πως οι υπεύθυνοι της NISSAN θα πειραματιστούν με όλα τα μοντέλα τους.

Σταδιακά βλέπουμε πως οι περισσότερες μάρκες συνεχίζουν την ανάπτυξη εκδόσεων υψηλών επιδόσεων, ακόμα και στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, αποδεικνύοντας πως η ηλεκτροκίνηση δεν ήρθε για να εκτοπίσει την fun to drive πλευρά της οδήγησης. Αλλά να προσαρμοστεί σε αυτήν.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022, 13:30