Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μετά την κυκλοφορία των ειδικών εκδόσεων ID.4 1ST και ID.4 1ST Max – παρήχθησαν σε 27.000 μονάδες συνολικά –  η Volkswagen ετοιμάζεται να λανσάρει στις αγορές τις πιο απλές εκδόσεις του αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες μονάδες των απλών ID.4 έχουν φύγει από το εργοστάσιο και βρίσκονται ήδη στα πλοία και στις νταλίκες μεταφοράς. Τα αυτοκίνητα θα βρίσκονται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της φίρμας μέσα στον Φεβρουάριο.

Όπως ανακοίνωσε η VW, η εμπορική πορεία του EV αυτοκινήτου θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε 30 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς και στις ΗΠΑ. Η εταιρεία έχει λάβει ήδη 17.000 προπαραγγελίες, με τον στόχο να είναι η πώληση 100.000 μονάδων τον πρώτο χρόνο.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής επιβατικών μοντέλων της Volkswagen, Ralf Brandstätter, το ID.4 αναμένεται να Αυτονομία έως 520 χιλιόμετρασημειώσει τεράστια επιτυχία, ακολουθώντας τα χνάρια του ID.3, το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει κάθε προσδοκία.
Από τις παραδόσεις που έχουν προγραμματιστεί το 2021, τα 2/3 των αυτοκινήτων προορίζονται για τη Γηραιά Ήπειρο και τα υπόλοιπα για την Κίνα και τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την στιγμή, το μοντέλο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Zwickau στη Γερμανία και σε αυτά των Anting και Foshan στην Κίνα. Το 2022 θα ξεκινήσει η παραγωγή του σε Chattanooga (HΠΑ) και Emden (Γερμανία).

 

Προδιαγραφές και χώροι

Σύγχρονο, λειτουργικό, πρακτικό και ψηφιακό εσωτερικό

Το ηλεκτρικό compact SUV βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕB και έχει μήκος 4,58 μέτρα. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και τροφοδοτεί τους τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων μίας σχέσης.

Αποδίδει ισχύ 150 kW (204 ίπποι) και ροπή 310 Nm. Το όχημα επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία καθαρής χωρητικότητας 77kWh προσφέρει αυτονομία έως 520 χιλιόμετρα. Ένας βασικός παράγοντας για τη μεγάλη αυτονομία του ID.4 είναι η ισχυρή ανάκτηση ενέργειας πέδησης.

Στο εσωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση τέσσερις επιβάτες. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα  543 λίτρων. Η αισθητική της καμπίνας είναι μοντέρνα και σύγχρονη. Η γερμανική φίρμα έχει εξοπλίσει το όχημα με ψηφιακές οθόνες και όλα τα προηγμένα συστήματα άνεσης και υοποβοήθησης του οδηγού.

Μέσα στον Φεβρουάριο θα βρίσκεται στις εκθέσεις των αντιπροσώπων της VW

Πολύ μεγάλος χώρος αποσκευών για το ID.4

Αργότερα θα έρθει και μια πιο ισχυρή έκδοση

 

Οι τιμές του νέου VW ID.4 στην Ελλάδα

Ντριφτάρει το ηλεκτρικό SUV της Volkswagen

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης