Ήδη αρκετά αστυνομικά τμήματα σε όλο τον πλανήτη έχουν εξοπλιστεί με ηλεκτρικά οχήματα ενώ όλα δείχνουν πως επόμενος EV στόχος είναι ο… στρατός.

Η εταιρία Overland-E παρουσίασε σήμερα το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο Generation 2, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να κυκλοφορεί ακόμα και στα πιο δύσκολα τερέν. Με αυτονομία που ξεπερνά τα 1.200(!) χλμ. και εντυπωσιακές ικανότητες σε σκληροτράχηλες διαδρομές, ο CEO της εταιρίας Arron Rawding μίλησε ξεκάθαρα πως το εν λόγω μοντέλο είναι πιθανόν να το δούμε και στο στόλο του στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε οποιαδήποτε συμφωνία τόσο με τον στρατό όσο και με διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμό, ειδικά στις Η.Π.Α. όπου η έρημος απαιτεί τέτοια οχήματα, σαν το δικό μας».

Η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες σχετικά με τα ηλεκτρικά μοτέρ που θα κινούν το σύνολο, όμως δηλώνει πως η αυτονομία είναι τεράστια και θα ξεπερνά τα 1.200χλμ., «σβήνοντας» από τον χάρτη την ανάγκη για καύσιμο. Παράλληλα με αυτό το ιδιαίτερο μοντέλο, θα παρουσιάσει και ένα για χρήση σε δημόσιους δρόμους που θα απευθύνεται σε ιδιώτες.

Βλέποντας τις εικόνες είναι ξεκάθαρη η επιρροή από τα buggy, ενώ σίγουρα θα είναι διαθέσιμη και κάποια αλεξίσφαιρη έκδοση, κατά παραγγελία φυσικά. Το Generation 2 θα κατασκευάζεται αρχικά στην Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στις Η.Π.Α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σίγουρα το να δούμε ηλεκτρικά οχήματα και στον στρατό αργεί ακόμα, καθώς για την ώρα παρατηρούμε τις μικρές και πειραματικές προσθήκες EV οχημάτων στον αστυνομικό στόλο. Η αλήθεια όμως είναι πως μέσα στην επόμενη δεκαετία τα ηλεκτρικά οχήματα πιθανότατα θα αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό σε κάθε κρατικό στόλο αυτοκινήτων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης