Η τεχνολογία στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας εξελίσσεται με τόσο γοργά βήματα, που τα επόμενα χρόνια δεν θα… αναγνωρίζουμε τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Όλα τα συστήματα θα ελέγχονται από προηγμένα λογισμικά, με στόχο την άνετη και πιο ασφαλή μετακίνηση. Μετά τις φωνητικές εντολές και τον έλεγχο των λειτουργιών της οθόνης μέσω απλών κινήσεων των χεριών, θα δούμε τιμόνια που φέρουν ανάλογη εφαρμογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία Continental, εκτός από κορυφαίος κατασκευαστής ελαστικών και προμηθευτής εξαρτημάτων, παρουσίασε ένα hi-tech τιμόνι, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να ελέγξει τα βασικά συστήματα και λειτουργίες του αυτοκινήτου μέσω χειρονομιών. Αισθητήρες παρακολουθούν και καταγράφουν τέσσερις συγκεκριμένες κινήσεις των χεριών.

Κουνώντας τα δάχτυλα και χωρίς να πάρει τα χέρια από το τιμόνι, ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το σύστημα πλοήγησης και τον υπολογιστή ταξιδίου, να επιλέξει την εφαρμογή που θέλει στο σύστημα πολυμέσων ή τη μουσική και να απαντήσει στις κλήσεις του τηλεφώνου. Ουσιαστικά, πρόκειται για δύο ζώνες ανίχνευσης που αποτελούνται από διαφανή πάνελ με ηλεκτρονικούς αισθητήρες κίνησης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης