Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί το συγκεκριμένο μοντέλο που πουλήθηκε σε δημοπρασία να είναι ένα από τα συνολικά 699 που έγιναν διαθέσιμα στις ΗΠΑ σε Club Racing εκδοχή, όμως η τιμή που «έπιασε» προκαλεί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εν λόγω μοντέλο είχε στην κατοχή του ο Graham Rahal, επαγγελματίας οδηγός στο πρωτάθλημα IndyCar, και το πρόσεχε εξαιρετικά, έχοντας διανύσει πίσω από το τιμόνι του μόλις 198 χλμ. Πιθανότατα πρόκειται για το Honda S2000 με τα λιγότερα χιλιόμετρα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, έχοντας μηδενική σκουριά, όλα τα χαρτιά του και, φυσικά, παρκαρισμένο σε κλειστό γκαράζ. 

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, είναι σε Rio Yellow Pearl χρώμα, με 17άρες ζάντες και αψεγάδιαστα καθίσματα και καμπίνα. Είναι γνωστό πως πλέον το ιαπωνικό roadster κοστίζει αρκετά και ως μεταχειρισμένο λόγω της σπανιότητας και των δυνατοτήτων του, όμως αυτή τη φορά σίγουρα μιλάμε για ποσό-ρεκόρ.

Μετά από δημοπρασία που έγινε, πωλήθηκε για 187.000 ευρώ, σπάζοντας κάθε φράγμα για μέχρι έως σήμερα αγοραπωλησία μεταχειρισμένου S2000. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποια η διαφορά της CR έκδοσης με τα απλά S2000;
Η Club Racing έκδοση είναι κατά 41 κιλά ελαφρύτερη από τις υπόλοιπες, διαθέτει πιο σφικτή ανάρτηση, αλλά και αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης. Παράλληλα, διαφορετική είναι και η αεροτομή, όπως και ο μπροστινός διαχύτης, ενώ να υπενθυμίσουμε πως η κίνηση έρχεται από έναν τετρακύλινδρο 2,2 λτ. κινητήρα απόδοσης 240 ίππων και 220 Nm ροπής στις 7.000 σ.α.λ.

Σίγουρα πρόκειται για έναν πολύ καλό και πλέον σπάνιο σύνολο, όμως 187.000 ευρώ είναι ένα ποσό που προκαλεί αίσθηση. Εσείς μέχρι πόσα θα επενδύατε στο συγκεκριμένο σύνολο με τα 198 χλμ.;
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης