Το 2014 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Qoros. Τα μοντέλα 3 Hatch, Sedan και City SUV, κέρδισαν τις εντυπώσεις με την συμπαθητική σχεδίαση, την ικανοποιητική ποιότητα κατασκευής και τον εξοπλισμό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, έλαβαν την υψηλότερη αξιολόγηση από τον ευρωπαϊκό οργανισμό ασφάλειας EuroNCAP, θέτοντας της βάσεις για μια καλή εμπορική πορεία στη Γηραιά Ήπειρο. Όλα έδειχναν πως η κινεζική εταιρεία θα κατάφερνε να κερδίσει τους απαιτητικούς καταναλωτές.

Δυστυχώς όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά για την Qoros. Μέσα σε ένα χρόνο πούλησαν μόλις 51 αυτοκίνητα σε όλη την Ευρώπη και 7.000 σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις ζημιές να φθάνουν τα 305 εκατομμύρια ευρώ. Το όνειρο για τους Κινέζους μετατράπηκε σε εφιάλτη, υποχρεώνοντάς τους να αποσυρθούν άμεσα από την ευρωπαϊκή αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε ο CEO της Qoros, Phil Murtaugh, η εταιρία αποσύρεται από την Ευρώπη και την Σλοβακία όπου βρίσκεται η έδρα της, στρέφοντας την προσοχή της στην τοπική αγορά. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα επιστρέψουν, αλλά μόνο όταν είναι σίγουροι ότι οι πωλήσεις θα πολλαπλασιαστούν και θα υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης