Εταιρεία ζητεί 2 δις δολάρια από την Tesla για κλοπή σχεδίων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018, 11:55
Εταιρεία ζητεί 2 δις δολάρια από την Tesla για κλοπή σχεδίων

Το αστρονομικό ποσό των 2 δις δολαρίων διεκδικεί από την Tesla Motors η αμερικανική εταιρεία Nikola Motors, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε δικά της σχέδια για να δημιουργήσει το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο φορτηγό Semi.

Η Nikola Motors κατέθεσε αγωγή στο δικαστήριο της Αριζόνα, για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, σύγχυση στην αγορά λόγω ομοιότητας και εμπορική βλάβη. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Salt Lake City, ισχυρίζεται πως το Tesla Semi είναι αντίγραφο του Nikola One και, μάλιστα, είχε στείλει από το 2017 επιστολή στη διάσημη πλέον μάρκα του Elon Musk, προκειμένου να τροποποιήσει τα σχέδιά της, κάτι το οποίο δεν συνέβη.

Στη αγωγή που κατέθεσε η Nikola Motors αναφέρεται ότι το σχήμα των εμπρός φτερών, οι πλευρικές επιφάνειες, το παρμπρίζ, η πόρτα και η αεροδυναμική είναι προϊόν κλοπής, αφού είχαν χρησιμοποιηθεί στο δικό της project από το 2016.

Η απάντηση της Tesla ήταν άμεση, με τον εκπρόσωπο να απορρίπτει κάθε κατηγορία, κάνοντας λόγο για αγωγή μηδενικής αξίας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018, 12:29