Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στις αρχές του έτους, η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή 20 συλλεκτικών μονάδων της Chiron με την ονομασία «110 ans Bugatti».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυτοκίνητα αυτά δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 110 χρόνια της Bugatti. Στο αμάξωμα και στην καμπίνα κυριαρχεί το εθνικό σύμβολο της Γαλλίας, η σημαία «Le Bleu-Blanc-Rouge», με τα χρώματα του μπλε, του λευκού και του κόκκινου.

Φυσικά, τα περισσότερα τμήματα είναι από carbon, η μάσκα από αλουμίνιο, οι μαύρες ζάντες «Nocturne» από ελαφρύ κράμα και οι δαγκάνες των φρένων σε απόχρωση «French Racing Blue».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμάξωμα είναι βαμμένο στο αποκλειστικό ματ χρώμα «Steel Blue» και ο πίσω προφυλακτήρας σε γυαλιστερό «Steel Blue Carbon».

Τη διαφορά κάνει η εντυπωσιακή ενεργή πτέρυγα με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας στο πίσω κομμάτι και το λογότυπο EB (Ettore Bugatti).

Η οροφή Sky View αποτελείται από δύο γυάλινα πάνελ με πολυστρωματική δομή.

Στο σαλόνι ξεχωρίζουν τα πανέμορφα μπλε καθίσματα με τις χειροποίητες ραφές στα χρώματα της γαλλικής σημαίας και το λογότυπο «110 ans Bugatti» στα προσκέφαλα.

Τιμόνι, κολόνα και επενδύσεις σε κονσόλα καλύπτονται από ανθρακονήματα, με τις υπόλοιπες επιφάνειες να φέρουν ειδικά επεξεργασμένο alcantara.

Η Chiron Sport 110 Ans Bugatti που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι μία από τις πρώτες που παρήχθησαν και σύντομα θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη της. Ο κάτοχος του εξωτικού οχήματος κατάγεται από την Ελβετία και για να το αποκτήσει έδωσε το ποσό των 2,65 εκατομμυρίων ευρώ.

Φυσικά, για την κίνηση φροντίζει ο W16 8.0 λίτρων κινητήρας με τα τέσσερα turbo απόδοσης 1.500 ίππων και 1.600 Nm ροπής.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή είναι η 200ή στο σύνολο Chiron που βγαίνει από το εργοστάσιο του Molsheim, με τους εργαζομένους και τα στελέχη της εταιρείας να το γιορτάζουν δεόντως.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης