Η κινέζικη εταιρία Xpeng στα πλαίσια του 1024 Tech Day, παρουσίασε το ιπτάμενο αυτοκίνητο το οποίο είναι έτοιμο να πετάξει πάνω από το μποτιλιάρισμα.Το εντυπωσιακό δημιούργημα ονομάζεται HT Aero και μπορεί να δείχνει πως έρχεται από το μέλλον, είναι όμως πέρα για πέρα έτοιμο να κυριεύει τους ουρανούς πολύ σύντομα.

Η σχεδίαση του είναι άκρως φουτουριστική θυμίζοντας ένα supercar, έχοντας πλήρως καλυμμένους τους πίσω τροχούς. Φυσικά και οι δύο πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω, παρέχοντας περισσότερο χώρο στους έλικες και τις λεπίδες να το απογειώσουν… κάθετα! Προσγείωση και απογείωση λοιπόν θα γίνονται κάθετα, όπως ακριβώς κατά τον χειρισμό ενός ελικοπτέρου, περιορίζοντας αισθητά τον απαιτούμενο χώρο για τις μανούβρες του. Από το μέλλον είναι και η εσωτερική σχεδίαση του HT Aero, με ένα διαφανές σύστημα infotainment τύπου Head Up Display να εναρμονίζεται τέλεια με τις γυάλινες επιφάνειες. Σχέδιο που δεν έχει δοθεί επίσημα σε κυκλοφορία παρά μόνο σε ψηφιακά επεξεργασμένη μορφή από τους σχεδιαστές του τμήματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο εξωπραγματικό και αν φαντάζει το συγκεκριμένο σύνολο, η εταιρία δηλώνει με σιγουριά πως το μοντέλο θα είναι έτοιμο για χρήση στον δρόμο από το 2024.

Στην ίδια εκδήλωση, η κινεζική εταιρία βρήκε την ευκαιρία να παρουσίαση μία ακόμη τεχνολογική καινοτομία της, ανεβάζοντας τις μετοχές της στον παγκόσμιο χάρτη. Το σύστημα ονομάζεται Xpilot 3.5 και θα αφορά τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Λογισμικό που χρησιμοποιώντας κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ Lidar θα είναι σε θέση να σχηματοποιεί σε τρεις διαστάσεις όλα τα αντικείμενα γύρω από το όχημα. 

Κρατήστε το όνομα της εταιρίας Xpeng, καθώς πρόκειται να εισέλθει δυναμικά στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχοντας ήδη εκπονήσει ένα πλάνο για νέα πλατφόρμα που θα συνεργάζεται με εξελιγμένους ταχυφορτιστές που θα παρέχουν έως και 200χλμ. αυτονομίας σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 5 λεπτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης