Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το λανσάρισμα της νέας έκδοσης του εμβληματικού roadster με τα διακριτικά RF (Retractable Fastback), καθώς βγήκαν από το εργοστάσιο οι πρώτες μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mazda ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής του MX-5 RF στις κεντρικές εγκαταστάσεις στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας αλλά και το χρόνο λανσαρίσματος. Στην τοπική αγορά θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του έτους, ενώ σε Ευρώπη και Β. Αμερική θα έρθει στις αρχές του 2017.

Το RF αποτελεί ουσιαστικά την targa πλευρά του MX-5. Έχει ανασχεδιαστεί στο πίσω τμήμα προσδίδοντας ένα coupe στιλ στο αμάξωμα, με τη μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή να ανοίγει και κλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού σε 12 δευτερόλεπτα και με ταχύτητα έως 10 χλμ./ώρα. Τα πάνελ και το πίσω παράθυρο αποθηκεύονται πίσω από τα καθίσματα, σε αντίθεση με τα πλαϊνά τμήματα που παραμένουν ως έχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το MX-5 RF διατηρεί το ίδιο μήκος και πλάτος με την απλή έκδοση, ενώ το ύψος είναι αυξημένο κατά πέντε εκατοστά. Στα ίδια επίπεδα παραμένει η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ (130 λίτρα), με τη Mazda να κάνει λόγο για ένα απολαυστικό αυτοκίνητο με όμορφη σιλουέτα. Μηχανικά δεν υπάρχει καμία αλλαγή, με τους κινητήρες 1.5 και 2.0 λίτρων της οικογένειας SKYACTIV-G να βρίσκονται κάτω από το καπό.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης