Έτσι θα είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Dacia

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 12:29
Έτσι θα είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Dacia

Ένα νέο κεφάλαιο στην επιτυχημένη ιστορία της ετοιμάζεται να ανοίξει η Dacia, αναπτύσσοντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της γκάμας της.

Η ρουμανική εταιρεία, η οποία ανήκει στον όμιλο Renault, παρουσίασε το Spring Electric, ένα πρωτότυπο που αποτελεί τον προπομπό του EV παραγωγής και ασπάζεται τις αξίες και τη φιλοσοφία της μάρκας για αξιόπιστα, στιβαρά και προσιτά μοντέλα.

Το concept ανήκει στα συμπαγή SUV, διαθέτει αστικά χαρακτηριστικά, έχει μήκος μόλις 3,73 μέτρα και ευέλικτο εσωτερικό.

Είναι ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις και εξορμήσεις, έχει ξεχωριστό σχεδιασμό, αυξημένη απόσταση από το έδαφος, προστατευτικές ποδιές και μοντέρνους χρωματισμούς.

Εφοδιασμένο με ηλεκτρικό κινητήρα και μπαταρία προσαρμοσμένα στις ανάγκες της καθημερινής χρήσης, το Spring Electric εξυπηρετεί όλες τις πρακτικές ανάγκες των αστικών και περιαστικών μετακινήσεων.

Πρόκειται για ένα στιβαρό αυτοκίνητο που προσφέρει τόσο στους πελάτες λιανικής, όσο και στους εταιρικούς το πλήρες φάσμα πλεονεκτημάτων των ηλεκτρικών οχημάτων: ευκολία οδήγησης, αθόρυβη λειτουργία και  μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η Dacia δεν ανακοίνωσε τις τεχνικές προδιαγραφές του οχήματος, παρά μόνο ότι είναι πολύ εύκολο κατά τη διαδικασία φόρτισης, χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση και η μπαταρία έχει αυτονομία 200 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου θα είναι έτοιμη στα τέλη του έτους, με το λανσάρισμα στην αγορά να προγραμματίζεται για το 2021. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του μοντέλου και το όνομα θα δοθούν τους επόμενους μήνες. 

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020, 12:39