Έτσι εκπαιδεύουν τους αστυνομικούς στη Βρετανία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 11:53
Έτσι εκπαιδεύουν τους αστυνομικούς στη Βρετανία

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου ο εξοπλισμός της ΕΛ.ΑΣ. έχει απαξιωθεί πλήρως, στη Βρετανία η αστυνομία δοκιμάζει πρωτοποριακές μεθόδους για την εκπαίδευση των ανδρών και γυναικών σε υψηλές ταχύτητες.

Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομία του Lincolnshire διεξάγει δοκιμές σε θρυλικές πίστες όπως αυτή του Silverstone και προσομοιώσεις μέσω του PS4 και του Gran Turismo Sport. Ειδικότερα, μία ομάδα αστυνομικών συμμετείχε πειραματικά στα τεστ, κάνοντας χρονομετρημένους γύρους στο circuit με τα περιπολικά μάρκας BMW και στη συνέχεια στο ψηφιακό περιβάλλον του video game.

Οι δοκιμές έγιναν υπό την επίβλεψη ειδικών και στόχος ήταν να εκπαιδευτούν οι αστυνομικοί σε συνθήκες καταδιώξεων με υψηλή ταχύτητα. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά, καθώς όλοι έδειξαν βελτίωση στους χρόνους και στο φρενάρισμα στη στροφή, σταθερότητα στην οδήγηση και μείωση των φαινομένων υπερστροφής ή υποστροφής. 

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Lincolnshire, Shaun West, υποστήριξε ότι αν το Gran Turismo μπορεί να βοηθήσει στην εκπαίδευση οδηγών αγώνων, τότε μπορεί να προσφέρει το κάτι παραπάνω και στους αστυνομικούς, έστω και σε μικρότερο βαθμό.  Επίσης, τόνισε ότι στόχος είναι να εμπλουτιστεί η εκμάθηση του προσωπικού με καινοτόμους τρόπους και νέες μεθόδους εκπαίδευσης.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 11:53