Η μεγιστοποίηση των πόρων και η ελαχιστοποίηση των εκπομπών ρύπων σε όλες τις παραγωγικές διαδικασίες αποτελούν προτεραιότητα για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, στην προσπάθειά τους να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η κατανάλωση νερού και η βελτιστοποίηση της χρήσης του είναι από τα βασικότερα ζητήματα των εταιρειών, όχι μόνο κατά την παραγωγή αλλά σε όλο το δίκτυο. Για παράδειγμα, ένα παραδοσιακό πλύσιμο αυτοκινήτου απαιτεί περίπου 160 λίτρα νερό, ποσότητα ιδιαίτερα μεγάλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να εξοικονομήσει το πολυτιμότερο αγαθό, η Nissan εφάρμοσε μια προηγμένη τεχνική στην Ινδία με την ονομασία «Foam Wash», σε όλο το δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της στο όραμα της βιώσιμης κινητικότητας, στους πελάτες της και στην κοινωνία.

Με αυτήν την τεχνική λοιπόν, που εφαρμόζεται από το 2014, η Nissan χρησιμοποιεί μόνο 90 λίτρα νερό ανά αυτοκίνητο, γεγονός που μειώνει την κατανάλωση κατά 45%. Η ποσότητα που εξοικονομεί ισοδυναμεί με την κατανάλωση νερού περίπου 25.000 νοικοκυριών στην Ινδία για μία ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης