Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Διάφορες χώρες επιλέγουν να εντάξουν στον στόλο των περιπολικών τους εντυπωσιακά αλλά και γρήγορα αυτοκίνητα. Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στην Βικτώρια της Αυστραλίας όπου μία αγριεμένη και εντυπωσιακή BMW M3 Competition απέκτησε φάρο και είναι έτοιμη να σταματήσει και τους γρηγορότερους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αστυνομικό τμήμα της Αυστραλίας προχώρησε στην αγορά του εντυπωσιακού αυτοκινήτου όχι για λόγους marketing αλλά για πρακτικότητα καθώς ο ρόλος του είναι να «κυνηγήσει» ακόμα και τους πιο γρήγορους κοντράκηδες. 

Το εν λόγω μοντέλο εκτός από τα χαρακτηριστικά φώτα, τα αυτοκόλλητα αλλά και το λογισμικό στο εσωτερικό, διαθέτει το εργοστασιακό σύνολο των 510 ίππων και 650 Nm ροπής. Ο 3λιτρος twin-turbo κινητήρας εξασφαλίζει στο σύνολο επιτάχυνση 0-100 σε 3.9 δευτ. και τελική πάνω από 250χλμ./ώρα. καθιστώντας το ένα από τα γρηγορότερα μοντέλα παραγωγής.

Η αλήθεια είναι πως αρκετές χώρες έχουν προχωρήσει στην προσθήκη supercar στον υπηρεσιακό τους στόλο, άλλες φορές για θέματα ευαισθητοποίησης και marketing και άλλες για πρακτικότητα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα στο Ντουμπάι με Lamborghini και Bugatti που διαθέτουν τα χρώματα της αστυνομίας, ή της Ιταλίας με τις Giulia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης