Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Novitec ήταν μία από τις πρώτες εταιρίες που άκουσε τον κόσμο να παραπονιέται πως τα Tesla είναι πολύ γρήγορα, αλλά δεν δείχνουν γρήγορα. Μετά λοιπόν από τις βελτιστοποιήσεις που προσέφερε για τα μοντέλα Tesla 3, X και S, πλέον είναι σε θέση να προσφέρει ένα εντυπωσιακό bodykit και για το Model Y.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ηλεκτρικό crossover επωφελείται από αεροδυναμικές πινελιές, νέους τροχούς και βελτιώσεις ανάρτησης, που του δίνουν μια πιο επιθετική εμφάνιση.

Ακριβώς όπως με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα της Tesla, το Model Y λαμβάνει πρόσθετα εξαρτήματα από ανθρακόνημα, συμπεριλαμβανομένου ενός μπροστινού σπόιλερ, το οποίο μειώνει την ανύψωση του μπροστινού άξονα σε υψηλές ταχύτητες. Μια νέα αεροτομή όπως και ένας σπορ διαχύτης δημιουργούν μια πιο κομψή εμφάνιση στο πίσω μέρος, συνδέοντας οπτικά και τις νέες πλαϊνές ποδιές. Ένα από τα κυριότερα σημεία του πακέτου αναβάθμισης της Novitec είναι το σετ σφυρήλατων τροχών 22 ιντσών με ελαστικά εμπρός 255/30 και πίσω 285/30. Η εταιρεία λέει ότι το νέο σετ τροχών όχι μόνο δίνει στο Model Y μια πιο επιθετική εμφάνιση αλλά και βελτιώνει την οδική συμπεριφορά του.

Σχετικά με την ανάρτηση, η εταιρία προσφέρει μία ανάρτηση αλουμινίου ρυθμιζόμενου ύψους, η οποία είναι διαθέσιμη για τις εκδόσεις με διπλό κινητήρα. Κάνει το όχημα μηδενικών εκπομπών πιο ευέλικτο και το χαμηλώνει έως και 40 χιλιοστά, γεγονός που επηρεάζει θετικά την αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Η Novitec λέει ότι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις μπορεί να μειωθεί έως και επτά τοις εκατό με τη νέα ανάρτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Novitec λέει επίσης ότι προσφέρει διαφορετικές επιλογές προσαρμογής για το εσωτερικό του crossover. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και υλικών με κομψά ένθετα από ανθρακονήματα για το ταμπλό και τα πάνελ των θυρών, καθώς και δέρμα Alcantara για την οροφή και άλλα τμήματα της καμπίνας.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης