Φορτιστές για το σπίτι, τα ξενοδοχεία και τα γραφεία από τη Skoda

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021, 09:03
Φορτιστές για το σπίτι, τα ξενοδοχεία και τα γραφεία από τη Skoda

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η ευρεία διάδοση της ηλεκτροκίνησης απαιτεί πρακτικές λύσεις για τη φόρτιση των οχημάτων. Προκειμένου να διευκολύνει τους οδηγούς που διαθέτουν ηλεκτρικά ή plug-in hybrid μοντέλα της γκάμας, η τσεχική μάρκα παρουσίασε μία σειρά από τεχνολογικά προηγμένους φορτιστές, για φόρτιση τόσο σε ιδιωτικούς όσο και κοινόχρηστους χώρους.

Παράλληλα, έθεσε σε λειτουργία σε χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης το «POWERPASS», μία εφαρμογή που επιτρέπει στα οχήματα της σειράς «Skoda iV να φορτίζονται άνετα «εν κινήσει». Οι φορτιστές διατίθενται σε τρεις εκδόσεις ενώ το «POWERPASS» προσφέρει πρόσβαση σε έως και 195.000 σταθμούς φόρτισης με μηνιαία χρέωση.

Οι φορτιστές της Skoda μπορούν να εγκατασταθούν για οικιακή χρήση ή να τεθούν στη διάθεση των εργαζομένων μίας εταιρείας ή των επισκεπτών σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα. Χάρη στη στιβαρή και αδιάβροχη κατασκευή τους, χρησιμοποιούνται τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Έχουν σχεδιαστεί με μονοφασική ή τριφασική σύνδεση, επιτρέποντάς τους να προσαρμόζονται με ευελιξία στην ηλεκτρική εγκατάσταση του χώρου τοποθέτησης. 

 

Εκδόσεις φορτιστών

Οι υποδομές βελτιώνονται συνεχώς.

Οι φορτιστές διατίθενται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: η βασική είναι ο φορτιστής Skoda iV, ιδανικός για χρήση σε ιδιωτικά νοικοκυριά. Η επόμενη έκδοση, ο iV Charger Connect υποστηρίζει επίσης σύνδεση LAN και WLAN και ως εκ τούτου προσφέρει μια σειρά πρόσθετων λειτουργιών, για παράδειγμα τον έλεγχο της διαδικασίας φόρτισης εξ αποστάσεως.

Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς είναι o iV Charger Connect +, o οποίος παρέχει  βελτιωμένες επιλογές τηλεχειρισμού, καθώς επιτρέπει την επικοινωνία με τον χειριστή μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Ανάλογα με τη δυνατότητα φόρτισης του οχήματος, ένας φορτιστής μπορεί να παρέχει έως και 7,2 kW με μονοφασική σύνδεση και έως 11 kW με τριφασική σύνδεση.

Για παράδειγμα, με ισχύ 7,2 kW, το ENYAQ iV 50 με εντελώς άδεια μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως εντός 7,5 ωρών. Τον ίδιο χρόνο θα χρειαστεί ένα πλήρως αποφορτισμένο ENYAQ iV 80 – με μεγαλύτερη συγκριτικά μπαταρία – σε ένα φορτιστή 11 kW με τριφασική σύνδεση.

Το Superb iV με plug-in υβριδικό κινητήριο σύστημα υποστηρίζει μέγιστη ισχύ φόρτισης 3,6 kW. Αυτό σημαίνει ότι η αποφορτισμένη μπαταρία του των 13 kWh, επαναφορτίζεται πλήρως εντός 3,5 ωρών.

 

Χιλιάδες σταθμοί σε όλη την Ευρώπη

Η Skoda είναι πλέον μια μάρκα με πολύ ισχυρή παρουσία.

Τις επόμενες ημέρες τίθεται σε λειτουργία το «POWERPASS», επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών ENYAQ iV και CITIGOe iV, καθώς και των plug-in υβριδικών OCTAVIA iV και SUPERB iV, να φορτίζουν άνετα, εύκολα και γρήγορα σε έως και 195.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης, σε διάφορες χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.

Οι φορτιστές μπορούν να τοποθετηθούν όπου επιθυμεί ο πελάτηςΕκτός από τα δημόσια σημεία γρήγορης φόρτισης του πανευρωπαϊκού δικτύου φόρτισης IONITY, στο οποίο συμμετέχει το Volkswagen Group, αυτό περιλαμβάνει πολλά άλλα δημόσια σημεία φόρτισης που διαχειρίζονται άλλοι πάροχοι. Η όλη διαδικασία φόρτισης είναι πολύ βολική, καθώς η χρέωση γίνεται σε μηνιαία βάση, με χρήση είτε κάρτας με RFID chip είτε εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο.

Στην Ελλάδα, το «POWERPASS» δεν είναι ακόμα διαθέσιμο καθώς βρίσκει εφαρμογή σε ήδη εκτεταμένο δίκτυο δημόσιας φόρτισης, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους φορτιστές θα ανακοινωθούν με το λανσάρισμα του ENYAQ iV στην ελληνική αγορά, σε περίπου έναν μήνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό SUV της Skoda;

Το supermini που έχει θήκες ακόμη και για ομπρέλες

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το ανανεωμένο Skoda Kodiaq;

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021, 09:54