Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα Audi RS5 Coupe και Sportback αποκτούν το νέο πακέτο Competition και γίνονται χαμηλότερα, δυνατότερα και ταχύτερα. Οι παραγγελίες ανοίγουν τον επόμενο μήνα, ενώ τις ίδιες αναβαθμίσεις θα μπορεί να δεχθεί και το Audi RS4 Avant.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το RS5 2023 θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρας της Audi, 2.9 λτ. παράγοντας 444 άλογα και 600 Nm ροπής, ωστόσο με το πακέτο Competition αυξάνεται η τελική ταχύτητα του από τα 250χλμ./ώρα στα 289χλμ./ώρα. Παράλληλα και το 0-100 έρχεται πλέον στα 3.8 δευτ. (βελτίωση κατά 0.1 δευτ. από το τυπικό μοντέλο) ενώ ανάλογες είναι και οι αναβαθμίσεις στο RS4 Avant, την ώρα που έχει αναβαθμιστεί και το σύστημα των φρένων μειώνοντας την απόσταση ακινητοποίησης.

Φυσικά δεν λείπουν και οι οπτικές πινελιές, όπως τα μαύρα σήμερα, η ματ επένδυση σε αρκετά σημεία αλλά και οι μαύρες, ειδικής σχεδίασης, ζάντες. Παραπλήσια και η εικόνα στο εσωτερικό με μαύρες επενδύσεις και ακόμα πιο σπορ στοιχεία, την ώρα που το σύνολο είναι χάρη στις νέες αναρτήσεις, κατά 10 χιλιοστά πιο κοντά στο έδαφος.

Κερασάκι στην τούρτα το νέο σύστημα εξάτμισης που βελτιώνει εντυπωσιακά τον ήχο, καταλήγοντας σε ματ άκρες, εκτοξεύοντας την βελτιωμένη εικόνα που παρέχει το Competition Pack.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κόστος για αυτή την αναβάθμιση βρίσκεται σχεδόν στα 15.000 ευρώ, ενώ όσοι ενδιαφέρονται, το βιβλίο των παραγγελιών ανοίγει τον επόμενο μήνα και αφορά τόσο το RS5 όσο και το RS4 Avant, ίσως το πιο εντυπωσιακό wagon στην αγορά αυτή τη στιγμή. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης