Φέτος η Lamborghini γιορτάζει τα 50 της χρόνια και γι’ αυτό το λόγο παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης την… διαστημική Veneno. Η συγκεκριμένη «Lambo» θα παραχθεί σε μόλις τρεις μονάδες με τιμή στα.. 3 εκατομμύρια ευρώ και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της την βέλτιστη αεροδυναμική και σταθερότητα στις στροφές, θυμίζοντας με αυτό τον τρόπο την πραγματική δυναμική εμπειρία ενός πρωτοτύπου οχήματος αγώνων αλλά είναι πλήρως σχεδιασμένο για το δρόμο.

Ο κινητήρας που έχει χρησιμοποιηθεί είναι χωρητικότητας 6.5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 750 ίππους, συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων και επιτρέπει στον οδηγό να τον ρυθμίσει ανάλογα με τις οδικές του ορέξεις. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το γνωστό 0-100 επιτυγχάνεται σε 2,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 355 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς… λόγια


Να σημειώσουμε πως το όνομα Veneno προέρχεται από τις θρυλικές ταυρομαχίες του παρελθόντος. Ο Veneno θεωρείτο ως ένας από τους πιο επιθετικούς ταύρους και έγινε πασίγνωστος όταν το 1914 σκότωσε τον διάσημο ταυρομάχο José Sánchez Rodríguez κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας στην αρένα Sanlúcar de Barrameda στην Ανδαλουσία της Ισπανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχια, απολαύστε την μοναδική Veneno σε… φωτογραφίες. Άλλωστε δεν υπάρχει περίπτωση να συναντήσουμε μία από τις τρεις στο δρόμο οπότε και το… οφθαλμόλουτρο είναι σίγουρο πως δεν θα μας κάνει κακό!

Το εσωτερικό της Lamborghini Veneno

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης