To 2017 θα λανσαριστεί στις αγορές η νέα γενιά του δημοφιλούς sedan της Opel, προσφέροντας στους οδηγούς οτιδήποτε επιζητούν από ένα οικογενειακό αυτοκίνητο.          

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Insignia Grand Sport εκτός από τη δυναμική και σπορτίφ εμφάνιση, το μοντέρνο εσωτερικό και τους πλούσιους χώρους, διακρίνεται για την πλούσια γκάμα ευφυών τεχνολογιών. Περιλαμβάνει ορισμένα από τα πιο προηγμένα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού, όπως αυτό του προσαρμοζόμενου φωτισμού IntelliLux LED matrix και του συστήματος συνδεσιμότητας και προσωπικής υποστήριξης Opel OnStar με υπηρεσίες αυτόματης απόκρισης σε περίπτωση σύγκρουσης «Automatic Crash Response» και κλοπής «Stolen Vehicle Assistance».

Επίσης, μια νέα υπηρεσία Personal Assistant θα λανσαριστεί μαζί με το Insignia, που θα επιτρέπει στους επιβαίνοντες να απευθύνονται στους συμβούλους OnStar για την επιλογή κάποιου ξενοδοχείου, ακόμα και να κάνουν κράτηση δωματίου. Επιπλέον, το 4G LTE Wi-Fi Hotspot του OnStar επιτρέπει σε όλους τους επιβάτες του οχήματος να συνδέουν τις συσκευές τους στο δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, από τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου δεν θα μπορούσε να λείψει το Head-up-Display με πληροφορίες για την ταχύτητα, τα σήματα της κυκλοφορίας, τα όρια ταχύτητας στον περιοριστή ή την κατεύθυνση πλοήγησης.

Το παρόν δίνει η κάμερα 360° για πανοραμική θέαση που διευκολύνει τον όποιο ελιγμό παρκαρίσματος, το Adaptive Cruise Control (ACC) το οποίο μετρά την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και προσαρμόζει ανάλογα την ταχύτητα ή φρενάρει απότομα, το Lane Keep Assist με αυτοματοποιημένη διόρθωση διεύθυνσης και Lane Departure Warning (LDW), καθώς και το Rear Cross Traffic Alert.

Το τελευταίο χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ στον πίσω προφυλακτήρα για την ανίχνευση αντικειμένων σε απόσταση έως 20 μέτρων και σε γωνία 90 μοιρών αριστερά ή δεξιά πίσω από το αυτοκίνητο, μία εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία βγαίνοντας με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης με περιορισμένη ορατότητα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης