Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Αέρας ανανέωσης για το εμβληματικό roadster της BMW το οποίο πλέον συνοδεύεται από μεγαλύτερη παλέτα διαθέσιμων χρωμάτων ενώ αλλάζει και την εμφάνιση του στα σημεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγαλύτερη αλλαγή έρχεται με το M-Sport πακέτο το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 18άρες ζάντες, πλαϊνές ποδιές και αρκετά πιο επιθετικούς προφυλακτήρες, όντας πλέον στάνταρ από την βασική έκδοση sDrive30i. Εάν η χαρακτηριστική μπροστινή kidney γρίλια σας φαίνεται κάπως πιο απλή, έχετε δίκιο καθώς ενώ διατηρεί την σχεδιαστική κλασική γραμμή, έχει απλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό όπως και οι εισαγωγείς αέρα.

Η παλέτα χρωμάτων του roadster έχει εμπλουτιστεί και πλέον περιλαμβάνει την μεταλλική βαφή Thundernight καθώς και δύο ακόμη, Portimao Blue και Skyscraper Grey. Διαθέσιμο είναι και νέο σετ 19άρες ζάντες M φορώντας ελαστικά με διάσταση 255/35 μπροστά και 275/35 πίσω.

Και στο εσωτερικό το M-Sport πακέτο κάνει την διαφορά καθώς έρχεται με δερμάτινο M τιμόνι, σπορ καθίσματα με εξαιρετική πλευρική στήριξη, διαφορετική επένδυση σε ταμπλό και πόρτες αλλά και M πεντάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κινητήρια σύνολα του μοντέλου παραμένουν αυτούσια με την πρώτη επιλογή sDrive30i να έρχεται μαζί με τον 2λιτρο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα 259 ίππων και 400 Nm ροπής. Πιο ψηλά στη λίστα υπάρχει η M40i με 3λτ. 6κύλινδρο μοτέρ απόδοσης 387 ίππων και 500 Nm ροπής, ενώ και στις δύο περιπτώσεις η κίνηση πηγαίνει αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός 8τυάχυτου κιβωτίου.

Στις αγορές από το Νοέμβριο του 2022.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης