Οι αρμόδιες Αρχές της αγγλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσαν τα πρόστιμα για όσους συνεχίζουν να μαρσάρουν και να επιταχύνουν χωρίς λόγο στους πολυσύχναστους δρόμους, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τα ενοχλητικά και επικίνδυνα αυτά φαινόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία χρόνια, το Λονδίνο έχει πλημμυρίσει από εξωτικά αυτοκίνητα, με τους ιδιοκτήτες τους να μην διστάζουν να «κοντραριστούν» σε δημόσιους δρόμους και να μαρσάρουν τα V10 και V12 μοτέρ, ικανοποιώντας τη ματαιοδοξία τους. Αρκετοί περαστικοί εντυπωσιάζονται από το θέαμα, αλλά οι κάτοικοι δεν αντέχουν άλλο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ζήτησαν την άμεση λήψη μέτρων ώστε να σταματήσει αυτή η ενοχλητική μόδα.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, όποιος επιταχύνει έντονα, κάνει χρήση της κόρνας, παρεμποδίζει άσκοπα την κυκλοφορία, πατάει τέρμα γκάζι και έχει προκλητική συμπεριφορά, θα τιμωρείται με πρόστιμο 1.000 λιρών (1.400 ευρώ). Μάλιστα, ακόμα και οι κάτοικοι θα μπορούν να καλούν την αστυνομία σε περίπτωση παράβασης των κανονισμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, κάποιοι θεωρούν ότι το πρόστιμο είναι αρκετά μικρό και δεν πρόκειται να αποθαρρύνει τους γόνους πλούσιων οικογενειών και τους μεγιστάνες Άραβες από την αντικοινωνική τους συμπεριφορά. Πιθανότατα δεν έχουν άδικο, καθώς οι νεαροί κάτοχοι των πανάκριβων supercars, έχουν αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν πως δεν λογαριάζουν τα χρήματα εμπρός στην αυτοπροβολή τους.    

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης