Του Λουκά Παπαλάμπρου

Είναι το αυτοκίνητο που θα ήθελαν όλοι οι οικογενειάρχες. Ένα από τα κορυφαία station της ιστορίας, με εκπληκτική ισχύ, ασυναγώνιστες επιδόσεις και μέγιστη πρακτικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τη νέα γενιά του RS4 Avant, που έκανε ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Ένα wagon υψηλών προδιαγραφών, που καλύπτει απόλυτα τόσο τις απαιτήσεις του ανήσυχου μπαμπά, όσο και της απαιτητικής συζύγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον V6 2.9 biturbo κινητήρα απόδοσης 450 ίππων και 600 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων, με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Ωστόσο, υπάρχει και το προαιρετικό πακέτο RS Dynamic ανεβάζοντας την τελική στα 280 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 8,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων στα 199 γρ./χλμ.

Το βάρος του νέου RS4 Avant είναι στα 1.790 κιλά, μειωμένο κατά 80 κιλά σε σχέση με τον προκάτοχό του. Πατάει σε ζάντες 19 ιντσών ή 20΄΄ προαιρετικά, φέρει πιο σκληρή ανάρτηση, σπορ σύστημα εξάτμισης και σύστημα Audi Drive Select δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει το πρόγραμμα ανάλογα τις συνθήκες.

Στα έξτρα συναντάμε carbon κεραμικά φρένα, Dynamic Ride Control (DRC) και σπορ διαφορικό. Η εικόνα του αυτοκινήτου είναι επιβλητική, με το εσωτερικό να διακρίνεται για την κομψότητα, την άνεση, την πολυτέλεια και την πρακτικότητα. Μπορεί να φιλοξενήσει έως πέντε επιβάτες με τις αποσκευές τους.

Η αισθητική της καμπίνας είναι όμοια με αυτή των υπολοίπων RS, με τις επενδύσεις σε σχήμα κυψέλης στα σπορ καθίσματα, το flat bottom τιμόνι, το δέρμα Nappa, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi virtual cockpit, την οθόνη στην κεντρική κονσόλα και τα φωτιζόμενα μαρσπιέ να αναδεικνύουν το εκλεπτυσμένο χαρακτήρα. Εκπληκτικό είναι και το νέας γενιάς head-up display το οποίο εκτός από τις γνωστές πληροφορίες για την ταχύτητα και τη διαδρομή, προβάλλει πληροφορίες για τις δυνάμεις G που ασκούνται, τη ροπή και την πίεση των ελαστικών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραγγείλουν το αυτοκίνητο τις αμέσως επόμενες μέρες, με τις παραδόσεις να ξεκινούν από τη Γερμανία στις αρχές του επόμενου έτους. Όσο για την τιμή, στη χώρα παραγωγής ορίστηκε στα 79.800 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης