Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πριν από περίπου δύο μήνες η Ferrari έστρεψε όλα τα παγκόσμια φλας επάνω της παρουσιάζοντας το πρώτο SUV στην ιστορία της. Η Purosangue είναι ένα ιστορικό και πολύ γρήγορο μοντέλο που βάζει την εταιρία για πρώτη φορά σε off road μονοπάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εντυπωσιακό σύνολο φαίνεται πως έχει ήδη το fan club του και η εταιρία ανακοινώνει πως σταματά να δέχεται παραγγελίες καθώς δεν μπορεί να τις καλύψει η παραγωγή. Ο εμπορικός διευθυντής και επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Ferrari δήλωσε χαρακτηριστικά «Δεν είναι μυστικό ότι σταματήσαμε να λαμβάνουμε παραγγελίες. Είχαμε τέτοιο ενδιαφέρον χωρίς να παραδώσουμε ούτε ένα αυτοκίνητο».

Ενώ τα ανταγωνιστικά μοντέλα όπως η Lamborghini Urus δεν έχουν ανώτατο όριο παραγωγής, στο Maranello έχουν αποφασίσει πως η Purosangue θα είναι πιο αποκλειστικό μοντέλο. Το SUV δεν θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20 τοις εκατό της ετήσιας παραγωγής οχημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στους δυόμισι μήνες που πέρασαν από την αποκάλυψη, τα βιβλία παραγγελιών έχουν γεμίσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να κρατούν τη Ferrari απασχολημένη για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Πλέον η λίστα αναμονής για όσους πρόλαβαν να παραγγείλουν, αγγίζει τα δύο χρόνια.

Η Ferrari Purosangue έρχεται να τα βάλει με τα υπόλοιπα SUV μεγαθήρια της αγοράς, όπως Aston Martin DBX, Lamborghini Urus Performante, Bentley Bentagya, έχοντας ως μεγάλο όπλο, τον V12 κινητήρα της. Ένα θηριώδες μοτέρ 6.5 λτ. το οποίο αποδίδει 725 ίππους και 716 Nm ροπής, την ώρα που μπορεί να πετύχει τελική στα 310χλμ./ώρα. Φυσικά συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων το οποίο είναι τοποθετημένο στο πίσω μέρος, χαρίζοντας στο σύνολο κατανομή βάρους 49:51 εμπρός και πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή της Ferrari Purosangue αναμένεται κοντά στα 400.000 ευρώ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης