Η αποστολή του Marek Kaminski ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Ο Πολωνός εξερευνητής, έφθασε στην Ιαπωνία έπειτα από ένα επικό ταξίδι που διήρκησε τρεις μήνες, οδηγώντας το ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιαπωνικό μοντέλο τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, παρότι πέρασαν από τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη. Το συνολικό μήκος της διαδρομής ξεπέρασε τα 16.000 χιλιόμετρα, σε μια διηπειρωτική περιπέτεια άνευ προηγούμενο.

Το ταξίδι του Marek ξεκίνησε από το Zakopane της Πολωνίας και τελείωσε στο Τόκιο. Πέρασε από οκτώ χώρες, όπως τις Λιθουανία, Λευκορωσία, Ρωσία, Μογγολία, Κίνα και Ν. Κορέα. Στόχος του ήταν να αναδείξει τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και να μην βλάψει καθόλου το περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για μένα, αυτό το ταξίδι δεν είχε ως μοναδικό σκοπό να φτάσω στον προορισμό μου. Είναι η αρχή για να κάνουμε μια απλή, αλλά σπουδαία αλλαγή, να στρέψουμε το βλέμμα μας στη βιωσιμότητα. Είτε βρισκόμουν στην άγρια φύση της Ρωσίας είτε στα απομακρυσμένα μονοπάτια της Μογγολίας, το Leaf υπήρξε ένας αξιόπιστος συνεργάτης. Το αυτοκίνητο και οι τεχνολογίες όπως το ProPILOT, ήταν εντυπωσιακά ικανά σε δύσκολες συνθήκες οδήγησης, όπου ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές με μηδαμινές υποδομές φόρτισης, καταφέραμε να είμαστε συνεχώς εν κινήσει», δήλωσε ο Kaminski.

Μάλιστα, ο Πολωνός θα επιστρέψει με το ίδιο αυτοκίνητο πίσω στη χώρα του, κάνοντας ακριβώς την ίδια διαδρομή.

Το Leaf αποτελεί την αιχμή του δόρατος της στρατηγικής Intelligent Mobility της Nissan. Μπορεί να κινηθεί με μία φόρτιση για 270 χιλιόμετρα, παράγει μηδενικές εκπομπές ρύπων και προσφέρει πλήθος καινοτόμων χαρακτηριστικών. Στην Ελλάδα είναι διαθέσιμο από 32.990 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης