Επιμέλεια: Στέφανος Παπαδόπουλος

Οι κινητήρες με οκτώ κυλίνδρους σπανίζουν πια. Όχι μόνο στην κατηγορία των SUV, αλλά γενικότερα. Εντάξει, σε μερικές αγορές του κόσμου, μπορεί και να συναντήσετε κάποιον V8 μέσα σε ένα όχημα, όμως καθώς περνούν τα χρόνια, θα γίνουν… είδος υπό εξαφάνιση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μέλλον έτσι κι αλλιώς, είναι ηλεκτρικό. Επίσης, αυτή τη στιγμή, δεν διατίθεται αυτοκίνητο της κατηγορίας SUV με κινητήρα V10, όπως ενδεχομένως κάποιος «ξεχασμένος» V12. Όμως πριν από 15 χρόνια περίπου, τα πράγματα ήταν διαφορετικά

Το VW Touareg W12, μας θυμίζει την εποχή που τα πράγματα ήταν απλούστεραΤο εικονιζόμενο Volkswagen Touareg πρώτης γενιάς, δεν μοιάζει τόσο πολύ με τα υπόλοιπα… «ταπεινά» αδελφάκια του. Είναι κατασκευασμένο το 2005 και ήταν από τα πρώτα που εξοπλίστηκαν με κινητήρα W12! Αν και η εταιρεία σκεπτόταν αρχικά την κατασκευή 500 μονάδων, τελικά παρήχθησαν αρκετά περισσότερα, χωρίς περιορισμούς στον αριθμό. Οπότε συζητάμε για ένα «συνηθισμένο» μοντέλο.  

Τίποτα δεν έλειπε από το πολυτελέστατο εσωτερικόΝοσταλγοί μιας άλλης εποχής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δια ταύτα. Όσα και να υπήρξαν, σημασία έχει πως στις μέρες μας πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιο μοντέλο, αφού είναι πολύ λίγα εκείνα που διασώζονται σήμερα. Όπως το αυτοκίνητο της φωτογραφίας με τα 93.000 χλμ. στο κοντέρ του, που πουλήθηκε πρόσφατα στην Ιαπωνία. Δεν φαίνεται αψεγάδιαστο, αλλά μας αρέσει πολύ.

Το λατρεύουμε, διότι κάτω από το καπό βρίσκεται μοτέρ 6 λίτρων με 12 κυλίνδρους διάταξης W, που παράγει 450 ίππους και 600 Nm ροπής. Παρά τα μέγεθος και το βάρος του, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 5,8 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το εργοστάσιο.

Οι fun του είδους μπορείτε να ψάξετε να βρείτε άλλο ένα ιδιαίτερο Touareg εκείνης της περασμένης εποχής, που όλα ήταν πιο απλά και ανέμελα. Το απίθανο V10 TDI με κινητήρα diesel, βεβαίως βεβαίως. Σαν αυτό που βγαίνει σύντομα σε πλειστηριασμό στην Ιαπωνία, με τιμή εκκίνησης τα 24.000 δολάρια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To Volkswagen Group επενδύει στην εξέλιξη μπαταριών

Το νέο Volkswagen Polo «προσγειώνεται» στην Ελλάδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης