Πέτυχε τα ποσοστά στις πωλήσεις που ήθελε η BMW για το 2021. Κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τόσο τα κέρδη προ φόρων όσο και το καθαρό κέρδος του Group συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, έχοντας ήδη αναθεωρήσει την πρόβλεψή του το Μάιο και το Σεπτέμβριο. Η είδηση όμως δεν είναι στην αύξηση των κερδών του γκρούπ αλλά ότι στη γενική συνέλευση του ομίλου της BMW στο Μόναχο ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων και το πριμ που θα λάβουν οι εργαζόμενοι από το ετήσιο κέρδος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι μόνιμοι εργαζόμενοι της BMW θα λάβουν τον Ιούλιο 180% πρίμ (επί του μεικτού εισοδήματος) ενώ 1.200 € θα δοθούν στο ταμείο γήρατος του κάθε εργαζόμενου.
Στη γενική συνέλευση το Group παρουσίασε κέρδη προ φόρων 16,06 δισεκατομμύρια ευρώ  ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12,4% στα 111,239 δισ €. Τα καθαρά κέρδη σημείωσαν νέο ιστορικό υψηλό σε 12,46 δισ ευρώ. Η εταιρεία έχει επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό της προϊοντικής γκάμας της, αυξάνοντας παράλληλα σημαντικά την κερδοφορία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BMW Group πούλησε 2.521.514 αυτοκίνητα το 2021 (2.213.795 BMW, 302.144 MINI και 5.586 Rolls-Royce). Το  περιθώριο κέρδους του  αυξήθηκε στο 10,3%, που είναι το υψηλότερο από το 2017.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε απ όλους τους ομιλητές στη συνέλευση στους εργαζόμενους που τα τελευταία δυο χρόνια έδειξαν ιδιαίτερη ανοχή στις πρωτόγνωρες καταστάσεις (πανδημία) και προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες βοηθώντας έτσι την παραγωγή.

Οι παραδόσεις σημείωσαν αύξηση 8,4%, φτάνοντας τις 2.521.525  μονάδες, με το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων οχημάτων να ανέρχεται στο 13% (328.314 μονάδες / +70,4% από την προηγούμενη χρονιά).
Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τα έσοδα του Group ανήλθαν στα  111,23 δισεκ. ευρώ (προηγ. χρονιά: 98,99 δισεκ. ευρώ / +12,4%). Με ένα υψηλότερο ποσοστό προσοδοφόρων οχημάτων, το BMW Group επωφελήθηκε από τις θετικές επιδράσεις του προϊοντικού μίγματος και τη βελτιωμένη τιμολόγηση – τόσο από τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων όσο και από τη μεταπώληση οχημάτων που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα leasing. 

Ο μικρότερος αριθμός εργαζομένων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και ο εκσυγχρονισμός του συνταξιοδοτικού προγράμματος για τους εργαζόμενους στη Γερμανία, είχε ως αποτέλεσμα ένα χαμηλότερο κόστος πωλήσεων αξίας μεγάλου τριψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, αυτό αντισταθμίστηκε μερικώς από τις υψηλότερες δαπάνες για αποδοχές βάσει απόδοσης στο κόστος των πωλήσεων. Περαιτέρω αντιξοότητες προέκυψαν από τις υψηλότερες τιμές των πρώτων υλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανθρώπινο δυναμικό ήταν ελαφρώς μειωμένο έναντι της προηγούμενης χρονιάς.Το BMW Group απασχολούσε ανθρώπινο δυναμικό 118.909  εργαζομένων στο τέλος του 2021 (προηγ. χρονιά: 120,726 / -1,5%). Φέτος, η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει νέο προσωπικό για τις ανάγκες της περαιτέρω ψηφιοποίησης και του εξηλεκτρισμού της προϊοντικής γκάμας του.

Τέλος τα προβλήματα που προέκυψαν στην προμήθεια ανταλλακτικών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, που είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει η γραμμή παραγωγής φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν και έτσι από την ερχόμενη εβδομάδα συνεχίζεται κανονικά η παραγωγή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης