Την άνοιξη του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του ηλεκτροκίνητου 500, με την κατασκευή του να γίνεται στην πρόσφατα ανακαινισμένη μονάδα του Mirafiori.

Η Fiat Chrysler επένδυσε εκατοντάδες εκατομμύρια για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου στο Τορίνο, την τοποθέτηση προηγμένων ρομπότ και μηχανημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο όμιλος ανακοίνωσε το πρόγραμμα  e-Mobility, το οποίο θα έχει σαν αποστολή να διαχειριστεί όλες τις δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τα ηλεκτρικά οχήματα.

Σύναψε συμφωνίες με τις Enel X και Engie, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις που θα κάνουν πιο εύκολη, απλή και οικονομική τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων του ομίλου.

Στην Ιταλία, η FCA σχεδιάζει την τοποθέτηση περισσότερων από 900 σταθμών φόρτισης στις εγκαταστάσεις της, 1.200 σταθμών στα καταστήματα της Leasys και περισσότερους από 1.100 σταθμούς στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων και επισκευαστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνολική επένδυση είναι της τάξης των 33 εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνει προγράμματα που αφορούν στην πρωτοποριακή τεχνολογία Vehicle-to-Grid που επιτρέπει την ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ του οχήματος (όταν δεν τη χρειάζεται) και του δικτύου.

Το πρόγραμμα του ηλεκτρικού 500 αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος επενδύσεων της FCA στην Ιταλία για την περίοδο 2019-2021. Ο όμιλος θα επενδύσει συνολικά 5 δις. ευρώ με την ανανέωση της γκάμας να περιλαμβάνει νέα ή εξελιγμένα μοντέλα με ιδιαίτερη έμφαση στον εξηλεκτρισμό.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης