Στις 6 Απριλίου, από το εργοστάσιο του Saarlouis στη Γερμανία, θα βγει από τη γραμμή παραγωγής η τελευταία μονάδα της τωρινής γενιάς του Focus RS.

Το «καυτό» hatchback με την κωδική ονομασία MkIII έκανε τον κύκλο του, με τους μηχανικούς της «μπλε οβάλ» φίρμας να έχουν ήδη στα σκαριά την επόμενη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να αποχαιρετήσει το υφιστάμενο Focus RS, η Ford δημιούργησε μία ειδική έκδοση με την ονομασία Heritage Edition. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο κλασικό πορτοκαλί χρώμα «Tief Orange» και φέρει το πακέτο «FPM375 Mountune», ανεβάζοντας την απόδοση του 2,3 Ecoboost κινητήρα στους 375 ίππους και τα 510 Nm ροπής.

Επίσης, διαθέτει στάνταρ μπλοκέ εμπρός διαφορικό της Quaife, μαύρες αλουμινένιες ζάντες, γκρι δαγκάνες φρένων, μαύρη πίσω πτέρυγα και καπάκια καθρεπτών, καθίσματα της Recaro, ηλιοροφή, θερμαινόμενο τιμόνι, cruise control, αισθητήρες παρκαρίσματος, τα διακριτικά RS Edition και πολλά ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Focus RS Heritage Edition θα παραχθεί σε μόλις 50 μονάδες και αφορά αποκλειστικά την αγορά της Βρετανίας. Όσο για την τιμή, ορίστηκε στις 39.895 λίρες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης