Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα πρωτοποριακό σύστημα υποβοήθησης το οποίο η ίδια περιγράφει ως το «δεύτερο ζεύγος ματιών» των οδηγών, παρουσίασε η κορεατική φίρμα KIA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται «Blind-Spot View Monitor» και ουσιαστικά πρόκειται για την επόμενη γενιά παρακολούθησης των «τυφλών» γωνιών και ανίχνευσης οχημάτων στο πλάι του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα τεχνολογία αιχμής της KIA έκανε πρεμιέρα στο καινούριο Sorento. Περιλαμβάνει δύο ευρυγώνιες κάμερες στους εξωτερικούς καθρέπτες και αισθητήρες που ανιχνεύουν οτιδήποτε κινείται περιμετρικά του SUV.

Σε περίπτωση που ανιχνεύσει άλλο όχημα, μοτοσικλέτα, δικυκλιστή ή ο οδηγός βγάλει φλας για να στρίψει το τιμόνι δεξιά ή αριστερά, η εικόνα από τις κάμερες μεταφέρεται στο ταχύμετρο ή το στροφόμετρο του ψηφιακού πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών προβάλλοντας με ευκρίνεια και σε πραγματικό χρόνο πλάνα από τον δρόμο. 

Επιπλέον ο συνδυασμός της τεχνολογίας «Blind-Spot View Monitor» με τα συστήματα «Surround View Monitor» και «Parking Collision-Avoidance Assist» κάνει ακόμα πιο εύκολους και τους ελιγμούς στάθμευσης, ενημερώνοντας τον οδηγό για τυχόν εμπόδια.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης