Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στις 23 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης του Τόκιο, η ιαπωνική φίρμα θα παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας της, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές μέσα στο 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποια κατηγορία ανήκει το όχημα, αν και όλα δείχνουν πως πρόκειται για ένα crossover που βασίζεται σε μία ολοκαίνουργια πλατφόρμα, ειδικά σχεδιασμένη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κίνηση φροντίζει το ηλεκτρικό σύστημα e-TPV (electric-Technology Prove-out Vehicle), το οποίο έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από την εταιρεία και αποτελείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5 kWh. Η απόδοσή του ξεπερνά τους 140 ίππους και τα 265 Nm ροπής, με την αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες να είναι μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων.

Στο πρόσφατο teaser video που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, αποκαλύπτεται ένα μέρος του εσωτερικού και πιο συγκεκριμένα το κεντρικό τούνελ με τον μοχλό ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου και τα περιστροφικά χειριστήρια του συστήματος πολυμέσων, καθώς και οι επενδύσεις στα καθίσματα.

Όπως υποστηρίζει η Mazda, το ολοκαίνουργιο EV μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μία μοναδική αίσθηση φυσικού χώρου και αρμονίας. Στο εσωτερικό, όλα τα υλικά είναι προσεκτικά επιλεγμένα και διακρίνονται για την ποιότητα και την υφή. Μία εμπνευσμένη σχεδιαστικά κονσόλα χωρίζει οδηγό και συνοδηγό.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης