Μετά την αποκάλυψη περί εξαγοράς ενός σημαντικού ποσοστού της Mitsubishi Motors από τη Nissan Motor Company, ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση από την ιαπωνική φίρμα.

Έπειτα από τη συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα, τα ανώτερα στελέχη των δύο εταιρειών αποφάσισαν να προχωρήσουν στο deal, με τη Nissan να δίνει το ποσό των 237 δισ. γεν (1,9 δισ. ευρώ) για την εξαγορά του 34% της Mitsubishi και να γίνεται ο κύριος μέτοχος της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών θα περάσει επίσημα στα χέρια της Nissan στις 25 Μαΐου. Όπως ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της Nissan Motor, Carlos Ghosn, θα γίνουν αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο και ριζική αναπροσαρμογή του πλάνου ώστε η Mitsubishi να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πελατών.

Να σημειώσουμε πως, το πλειοψηφικό πακέτο της Mitsubishi Motors κατείχε μέχρι σήμερα η Mitsubishi Heavy Industries με 20%. Η ιαπωνική φίρμα βρίσκεται σε δεινή θέση έπειτα από την αποκάλυψη του σκανδάλου περί χειραγώγησης των μετρήσεων κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων σε ορισμένα μοντέλα της. Οι παραγγελίες έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ η μετοχή της σημείωσε πτώση 43%. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης