Η νέα S-Class αποτελεί τη ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας, όντας ένα αυτοκίνητο υψηλών προδιαγραφών, με εκπληκτικά επίπεδα άνεσης και πολυτέλειας, καθώς και προηγμένα συστήματα ασφαλείας.

Η Mercedes παρουσίασε πρόσφατα την πρωτότυπη έκδοση S500 Intelligent Drive, η οποία χαρακτηρίζεται από μια πρωτοποριακή τεχνολογία που θα μπει σύντομα στην παραγωγή. Μέσω αυτής, το αυτοκίνητο μπορεί και κινείται αυτόνομα στο δρόμο, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια σε όλους τους χρήστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτότυπο S500 περιλαμβάνει τρία ραντάρ μεγάλης εμβέλειας και τέσσερα ραντάρ μικρής, μια κάμερα που «διαβάζει» τους φωτεινούς σηματοδότες και μια που «σαρώνει» το δρόμο, καθορίζοντας τη πορεία του αυτοκινήτου. 

Μέσω αισθητήρων συλλέγονται όλες οι πληροφορίες σε ένα κεντρικό σύστημα και κάθε φορά που το σύστημα ανιχνεύει ότι ο δρόμος είναι ανοικτός από παντός είδους εμπόδια και απαγορεύσεις, κινεί το αυτοκίνητο αυτόνομα προς την καθορισμένη διαδρομή που έχει επιλεγεί στο GPS.

Η πρώτη μεγάλη διαδρομή με αυτόνομη οδήγηση ήταν η «Bertha Benz», αυτή που έκανε η Bertha, σύζυγος του Carl Benz, το 1888.  Έχει απόσταση 100 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει κυκλικούς κόμβους, κίνηση, πεζούς, ποδηλάτες και τραμ. Πίσω από το τιμόνι της S500 Intelligent Drive, βρίσκονταν επαγγελματίες οδηγοί οι οποίοι ήταν έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να επέμβουν, σε περίπτωση πιθανού κινδύνου από αστοχία του συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης