Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Συγκαταλέγεται στα κορυφαία τετράτροχα του κόσμου. Ένα υπερόπλο των δρόμων, ικανό να προκαλέσει ανεπανάληπτες στιγμές απόλαυσης στον οδηγό και να εκτοξεύσει την αδρεναλίνη του στα ύψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμαστε στην 911 GT3, ένα καθαρόαιμο sportcar με αγωνιστικό DNA. Η νέα γενιά του «εκρηκτικού» μοντέλου βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης και η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά εντυπωσιακών φωτογραφιών και ορισμένων εκ των περγαμηνών του οχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καινούρια 911 GT3 (992) θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στις αρχές του επόμενου έτους. Τροφοδοτείται από τον ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο boxer κινητήρα των 4.0 λίτρων με την απόδοση να είναι στους 550 περίπου ίππους. Το μοτέρ περιστρέφεται έως τις 9.000 σ.α.λ., έχει έναν απίστευτο ήχο και συνδυάζεται τόσο με αυτόματο κιβώτιο όσο και με μηχανικό.

Οι επιδόσεις, σύμφωνα με την Porsche, είναι εκπληκτικές. Αυτό που κάνει τη διαφορά όμως είναι το στήσιμό της. Το καυτό sportcar είναι βελτιωμένο σε όλα τα σημεία, από την αεροδυναμική, έως την κάθετη δύναμη και τη διάταξη της ανάρτησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινείται με απίστευτους ρυθμούς σε σφιχτές διαδρομές και σε απαιτητικές πίστες, όπως το Nurburgring.

Πατάει σε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 με μονομπούλωνες ζάντες 21 ιντσών εμπρός και 22΄΄ πίσω, φοράει μεγάλα φρένα (έξτρα τα carbon κεραμικά) και εξοπλίζεται με τα πιο προηγμένα συστήματα, όπως αυτό της τετραδιεύθυνσης.

Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί carbon μπάκετ καθίσματα, τιμόνι με επένδυση alcantara, ψηφιακές οθόνες και όλα τα ηλεκτρονικά καλούδια.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης