Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ένα νέο infotainment που βασίζεται στο λειτουργικό Android και ενσωματώνει όλες τις υπηρεσίες της Google, όπως ακριβώς κάνουν τα smartphone και τα tablet, θα παρουσιάσει στις 25 Φεβρουαρίου, η Polestar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυτόνομη μάρκα του ομίλου Volvo, ονομάζει το σύστημα infotainment ΗΜΙ και θα το τοποθετήσει αρχικά στο Polestar 2. Έχει εξελιχθεί με βάση τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των πελατών, ενισχύοντας τον τρόπο με τον οποίο ο οδηγός και οι επιβάτες αλληλεπιδρούν με το αυτοκίνητο.

Το σύστημα υποστηρίζει over-the-air ενημερώσεις και εφαρμογές όπως Google Maps, Google Play Store και Google Αssistant, με το τελευταίο να λειτουργεί ως ψηφιακός προσωπικός βοηθός, περιλαμβάνοντας τεχνολογία ομιλίας και αναγνωρίζοντας δεκάδες γλώσσες.

Μέσω του ψηφιακού κλειδιού (Polestar Digital Key), ο κάτοχος θα δημιουργεί το προσωπικό του προφίλ, επιλέγοντας τις πληροφορίες που επιθυμεί να λαμβάνει. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει στον πελάτη εξατομικευμένες επιλογές και να μην τον «βομβαρδίζει» με πληροφορίες που δεν τον ενδιαφέρουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, οι ψηφιακές οθόνες θα προσαρμόζουν την απόχρωση φωτισμού και το περιεχόμενο ανάλογα τις συνθήκες και τις αντιδράσεις του οδηγού.

Ακόμη και η ρύθμιση των καθρεπτών, το ύψος και μήκος των καθισμάτων και η θερμοκρασία θα προσαρμόζονται με βάση το προφίλ κάθε χρήστη. Αν για παράδειγμα το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται εναλλάξ από ένα ανδρόγυνο, αυτός που κάθεται στη θέση του οδηγού θα επιλέγει το προφίλ του και στη συνέχεια το σύστημα θα αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. 

Στο infontainment και πιο συγκεκριμένα στους χάρτες της Google θα ενσωματωθεί και το πακέτο ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), ανιχνεύοντας οτιδήποτε συμβαίνει στη διαδρομή που έχει επιλέξει ο οδηγός και βελτιώνοντας την οδική ασφάλεια.

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης