Του Λουκά Παπαλάμπρου

Την επόμενη χρονιά αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στην ιστορία της Porsche, η Taycan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έναν χρόνο αργότερα θα δούμε το δεύτερο EV μοντέλο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των crossover coupe. Το αυτοκίνητο βρίσκεται στην πρώτη φάση της εξέλιξης, με τους μηχανικούς να εφαρμόζουν τις πιο πρωτοποριακές μεθόδους.

Το Cross Turismo αναπτύσσεται ψηφιακά μέσω εικονικής πραγματικότητας. Σε αυτό το στάδιο, οι τεχνικοί της Porsche έχουν καλύψει περισσότερα από 10 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών σε διάφορες συνθήκες, συλλέγοντας πολύτιμα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δοκιμές ξεκίνησαν πριν από επτά μήνες, δηλαδή όταν δεν υπήρχε καν ένα φυσικό πρωτότυπο. Πραγματοποιούνται σε ψηφιακό περιβάλλον, προσομοιώνοντας κίνηση σε όλα τα τερέν, από το βρεγμένο οδόστρωμα, έως χιόνι και την πίστα του Nurburgring.  

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του προγράμματος, Joachim Deisigner, με αυτό τον τρόπο επιταχύνεται η διαδικασία ανάπτυξης, γίνεται πιο ακριβής έλεγχος στα συστήματα και στη διαχείριση ενέργειας του ηλεκτρικού συνόλου, γεγονός που αυξάνει την ποιότητα του τελικού προϊόντος, δηλαδή του αυτοκινήτου παραγωγής. Παράλληλα, μειώνεται σημαντικά το κόστος και ο χρόνος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης